MIKÄ ON AL-ANON

Kertomukset toipumisesta tarjoavat vertaistukea

Toipumiskertomukset tarjoavat vertaistukea alkoholistien läheisille.

Julkaisemme joka kuukausi uuden tarinan, joka kuvaa kirjoittajan toipumista Al-Anon-ohjelman avulla. Tarina edustaa kirjoittajan henkilökohtaista mielipidettä tai kokemusta eikä koko Al-Anon-yhteisön kantaa. Nimettömyysperiaatteen mukaisesti kirjoituksissa on käytetty vain etunimeä/nimimerkkiä.

Toipumiskertomukset on poimittu Tietoavain-lehdestä.

"Oli tavattoman lohdullista kuulla, että siitä toivottomuudesta voi selvitä ja löytyy paikka, jossa kukaan ei neuvo tai käske tehdä jotain. Suurin oivallus heti alkuun oli se, että alkoholistipuolisoni ei juo takiani, se ei ole minun syyni ja se on sairaus, joka sairastuttaa läheisetkin. "
"Olen rakkaudella irrottautunut menneistä ja tilalle on tullut avarampia ajatuksia. Muistan kuitenkin, että tämä päivä on se tärkein päivä. "
"Mikä ongelmasi lieneekin, joukossamme on sellaisia, jotka ovat kokeneet samaa. Jos yrität olla avoimella mielellä, tulet saamaan apua. Opit, että hyvin vaikeatakin tilannetta voidaan helpottaa ja suurtakin ahdinkoa lieventää "

Al-Anon toimii

30.01.2024
"Ohjelma ei ole kevyttä höttöä, se korjaa hellästi rikottua ihmistä, jotta tämä ei rikkoisi samalla muita. "

Lomalla

03.01.2024
"Olen käynyt pitkään Al-Anonissa, mutta kun menetän tyyneyteni, olen kuin aallokossa oleva vene, joka ajelehtii sinne tänne. Ryhmässä saan veneeni oikeaan "kurssiin" ja selviän aallokosta. Sen vuoksi minä tarvitsen ryhmää. "
"Välillä hyviteltiin ja usko ja toivo muutoksesta heräsi. Sitten mies taas aloitti juomaan ja huomasin, että jäin taas kakkoseksi alkoholille. Se aiheutti minulle hylkäämisen ja turvattomuuden tunteita. Silloin perheeseemme tulivat syyllistäminen, miellyttäminen, valehtelu, uhkailu ja järkeily. "

Minun tarinani

02.11.2023
"Mieheni on juonut enemmän tai vähemmän koko avioliittomme ajan ja minä olen yrittänyt pysyä rakastavana, tervejärkisenä puolisona, joka ymmärtää ja tukee miestään, elää ja antaa elää."
"Ja niin meidän piti jatkaa elämäämme eteenpäin, kun alkoholi jäi pois jokapäiväisestä arjestamme. Mutta eipä se olekaan niin yksinkertaista minun kohdallani. Olen edelleen varuillani, vanhoja muistoja palaa mieleen ja joistakin asioista emme pysty vielä keskustelemaan, ne ovat liian lähellä ja kipeitä. "
"Käsite läheisriippuvuus tuli tutuksi ja aika lailla on tullut käsiteltyä AL-Anon-ryhmissä kyseistä riippuvuutta. Olen oppinut, että en voi elää toisen elämää. "

Lisää toipumiskertomuksia voit myös lukea Varjoista valoon-vihkosestamme.

Al-Anon- toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto