MIKÄ ON AL-ANON

Kertomukset toipumisesta tarjoavat vertaistukea

Toipumiskertomukset tarjoavat vertaistukea alkoholistien läheisille.

Julkaisemme joka kuukausi uuden tarinan, joka kuvaa kirjoittajan toipumista Al-Anon-ohjelman avulla. Tarina edustaa kirjoittajan henkilökohtaista mielipidettä tai kokemusta eikä koko Al-Anon-yhteisön kantaa. Nimettömyysperiaatteen mukaisesti kirjoituksissa on käytetty vain etunimeä/nimimerkkiä.

Toipumiskertomukset on poimittu Tietoavain-lehdestä.

"Ja niin meidän piti jatkaa elämäämme eteenpäin, kun alkoholi jäi pois jokapäiväisestä arjestamme. Mutta eipä se olekaan niin yksinkertaista minun kohdallani. Olen edelleen varuillani, vanhoja muistoja palaa mieleen ja joistakin asioista emme pysty vielä keskustelemaan, ne ovat liian lähellä ja kipeitä. "
"Käsite läheisriippuvuus tuli tutuksi ja aika lailla on tullut käsiteltyä AL-Anon-ryhmissä kyseistä riippuvuutta. Olen oppinut, että en voi elää toisen elämää. "
"Alun nihkeyksistä huolimatta sitouduin minulle uskottuihin alueen tehtäviin. Palvelen tämän yhteisön hyväksi, sillä siitä tulee minulle hyvä olo. Koen yhteisen menestyksen olevan vahvasti etusijalla. "
"Kun toisen ryhmäläisen kanssa purkaa mieltään ja jakaa ajatuksia, asioita ei tarvitse vatvoa eikä veivata liian pitkään. Se ei johda minnekään, mutta ohjelman ohjaama myötäeläminen ja tuki auttaa jaksamaan."
"Olen tehnyt matkan surullisesta ihmisrauniosta, sellaisesta, joka itsekin alkoi uskoa, että on ruma ja tyhmä, sellaiseksi, joka kulkee päivästä toiseen pystypäin. Välillä on vaikeampaa, mutta silti minun peilistäni katsoo takaisin sellainen nainen, joka on arvokas ja kaunis, viisas ja rakkauden arvoinen. ."
"Aloin päästä vuosien jälkeen selville mistä on kysymys. Luovuttamisesta, itsensä kehittämisestä, tilin- teosta itsensä kanssa ja eteenpäin katsomisesta."

Uusi normaali

31.10.2022
"Läheinen alkaa sovittaa oman elämänsä alkoholistin elämään ja varmistelusta tulee tapa elää. Hän oppii uudet säännöt: mitä tahansa voi tapahtua koska tahansa."
"Minä olen hitaasti päässyt irti katkeruudesta ja syyttelystä ymmärrettyäni, että kyse on sairaudesta, joka ei noilla keinoilla korjaannu vaan pahenee entisestään. Autamme toisemme kuopasta luopumalla toisen "säätämisestä" ja antamalla hänelle hengitystilaa."

Lisää toipumiskertomuksia voit myös lukea Varjoista valoon-vihkosestamme.

Al-Anon- toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto