MIKÄ ON AL-ANON

Al -Anon auttaa tarjoamalla vertaistukea

Al-Anonin ja sen ryhmien ainoa tarkoitus on auttaa alkoholiongelmaisten läheisiä. 

Auttaminen tapahtuu 12 askeleen ohjelman avulla, jonka periaatteet ovat yleismaailmallisia ja soveltuvat jokaiselle henkilökohtaisista uskonkäsityksistä riippumatta. 

Pyrimme ymmärtämään askelia syvällisesti ja rukoilemme viisautta osataksemme soveltaa niitä omaan elämäämme. 

Al-Anon-ryhmässä ei anneta neuvoja eikä valmiita ratkaisuja, vaan ryhmän jäsenet jakavat siellä kokemuksensa. Muiden kokemuksia kuunnellessasi huomaat, että et enää yksin taistele ongelmasi kanssa. Saat tietää, miten muut alkoholiongelmaisten läheiset ovat selviytyneet ahdingostaan ja kuinka he 12 askeleen ohjelman avulla pyrkivät elämässään tasapainoon, vaikka läheinen henkilö vielä jatkaisi juomistaan.

Al-Anon-ryhmä auttaa sinua ymmärtämään, että läheisesi huonotuulisuus, äkkipikaisuus, rattijuopumus jne. saattavat itse asiassa olla alkoholismin oireita.

Al-Anon-ryhmässä opit, ettei kukaan toinen ihminen voi raitistaa alkoholistia eikä aiheuttaa hänen juomistaan. Opit myös toisten kokemuksista, miten voit voittaa pelkosi ja epävarmuutesi ja aloittaa omien voimavarojesi etsimisen.

Al-Anon ei ole sitoutunut mihinkään uskonsuuntaan, kirkkokuntaan, poliittiseen ryhmittymään, järjestöön tai yhteiskunnalliseen laitokseen. Se ei ota kantaa kiistakysymyksiin, ei puolesta eikä vastaan. 

Jäsenmaksuja ei ole. Al-Anon on omavarainen ja toimii jäsentensä vapaaehtoisten avustusten turvin.


Testaa, onko Al-Anon sinua varten

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto