AL-ANON-LUETTAVAA

Al-Anon-kirjallisuutta


Al-Anonin kirjallisuus on alkoholistien läheisten kirjoittamaa. 

Siksi se sisältää erityisen toivon sanoman niille, jotka kärsivät läheisen ihmisen alkoholin käytöstä.

Vieraskielinen kirjallisuus

Tilattavana myös englannin-, ruotsin- ja venäjänkielistä kirjallisuutta.

Ota yhteyttä toimistoon yhteydenottolomakkeella saadaksesi luettelon saatavilla olevasta vieraskielisestä kirjallisuudestamme.

Kirjallisuus näkövammaisille

Celia-kirjasto tarjoaa kirjallisuutta kaikille, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa. Olipa lukemisen vaikeuden aiheuttajana sitten lukihäiriö, näkövamma, vanhuuden heikentynyt näkö tai lihaskunto tai muu vastaava syy, Celia-kirjasto tarjoaa mahdollisuuden myös Al-Anon-kirjallisuuden lukemiseen ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina.

Kirjallisuuden tilaaminen 

Voit tilata Al-Anon-tuotteita verkkokaupasta tai puhelimitse 050 341 9406.

Toimitamme kirjatilaukset nimettömästi, eli lähettäjän nimenä ei ole Al-Anon. 

Kirjaesittelyt

Toivoa tähän päivään

Toivoa tähän päivään on suunnattu alkoholistien aikuisille lapsille - se on vielä paljon enemmän. Kirjan vaikuttavat esimerkit toipumisesta, Al-Anon-työkalujen käytöstä ja yhteisömme rakkaudesta pätevät yleisesti ylittäen kaikki rajat. Aiheet kattavat useita teemoja koskien kaikkia Al-Anon-jäseniä samoin kuin ketä tahansa, joka etsii tietoa tai haluaa toipua alkoholinkäytön aiheuttamasta perhesairaudesta.  

Rohkeutta muuttua

Oman elämän eläminen päivä kerrallaan on olennainen osa Al-Anonin toipumisohjelmaa niille, jotka ovat vahingoittuneet sukulaisen tai ystävän alkoholiongelman seurauksena. Tämä kirja on laadittu, jotta pitäytyisimme tähän päivään ja saisimme rohkeutta muuttaa elämässämme sen, minkä voimme. Kirja tarjoaa vuoden jokaiselle päivälle ajatuksen, jonka avulla voi oppia uutta alkoholiongelmasta selviytymiseksi ja itsensä kehittämiseksi.

Toipumalla tasapainoon

Alkoholistien aikuiset lapset kertovat, millaista on varttua alkoholismin vaikutuspiirissä. He kertovat tarinansa rohkeasti, huumorintajuisesti ja rehellisesti. He kohottavat kieltämisen verhoa, jonka takaa paljastuu totuus menneisyydestä, sen tuska, mutta myös uusi toivo meille kaikille.

Al-Anon toimii

Tähän kirjaan on koottu koko toipumisohjelma: 12 askelta, 12 perinnettä ja 12 käsitettä sekä iskulauseet. Askeleet on tarkoitettu henkilökohtaista kasvua varten, perinteet ohjaavat ryhmien toimintaa ja käsitteet opastavat jäseniä hoitamaan yhteisön asioita. Kirjassa on myös jäsenten henkilökohtaisia kokemuksia, jotka antavat esimerkkejä toipumisohjelman soveltamisesta käytäntöön.

Kriiseistä voimaa

Kirja murtaa pitkän hiljaisuuden, joka usein ympäröi alkoholismin kanssa usein käsi kädessä kulkevia kriisejä: uskottomuutta, väkivaltaa, sairautta, avioeroa, vankeutta ja seksuaalista hyväksikäyttöä. Alkoholistien läheiset kamppailevat päivittäin näiden ja muiden tuskallisten kokemusten kanssa. Kaikissa toimissamme: Kriiseistä voimaa kertoo, kuinka kaikkialla maailmassa Al-Anonin jäsenet - alkoholistien kumppanit, vanhemmat ja lapset - voittavat nämä ratkaisemattomilta näyttävät ongelmat.

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto