MIKÄ ON AL-ANON

Kertomukset toipumisesta tarjoavat vertaistukea

Toipumiskertomukset tarjoavat vertaistukea alkoholistien läheisille.

Julkaisemme joka kuukausi uuden tarinan, joka kuvaa kirjoittajan toipumista Al-Anon-ohjelman avulla. Tarina edustaa kirjoittajan henkilökohtaista mielipidettä tai kokemusta eikä koko Al-Anon-yhteisön kantaa. Nimettömyysperiaatteen mukaisesti kirjoituksissa on käytetty vain etunimeä/nimimerkkiä.

Toipumiskertomukset on poimittu Tietoavain-lehdestä.

"Tähän asti olen päässyt eteenpäin menemällä ryhmään ja puhumalla mieltä painavista asioista ja takaumista, joita on tullut. Olen nähnyt parhaimmaksi selvittää omat ajatukseni ensin muualla ja vasta sitten puhua niistä alkoholistin kanssa."
"Yksi on varmaa: Al-Anon-ohjelma on monitasoinen ja vaativa, mutta sen myötä ihmisen on mahdollista muuttua. Jo 90-luvulla muistan ryhmissä sanottavan, että Al-Anon on "henkilökohtaisen vapauden tie". "
"Parhaita hetkiä itseni kanssa on ne onnistumisen hetket, kun huomaan nauttivani elämästäni ja hetkestä ja kykenen keskittymään vain itseeni sekä vapautuneeseen hymyyn. ."
"Häpeä ei parane tai helpota, jos sitä ei kohtaa. Eli häpeää voi hoitaa näkyväksi tulemalla, siitä puhumalla ymmärtävässä ja turvallisessa ilmapiirissä."
"Kuinka monesti olin halussani muuttaa puolisoani miettinyt: kuinka se voi olla niin vaikeaa. Jos hän rakastaisi minua, hän muuttaisi tapojaan. Opin armollisemmaksi hänen vikojaan kohtaan"

Huolihuikka

02.03.2021
"Aivoissani suhisi: jos, mitä sitten, kuinka kauan, kuolenko, miten käy läheisilleni, miten ihmeessä kestän. Olin saanut täydellisen huolihuikan. Olin kadottanut minua ohjaavan ohjelman hyvät opit. Miten pitäisi jatkaa tästä."
"Kun vähitellen sain käyttööni ja pystyin ottamaan vastaan Al-Anonin toipumisohjelman ja sen kaikki askeleet, aloin vähän kerrallaan nähdä itseni ja oman toimintani. Olen alkanut ymmärtää, millainen ihminen olen ja miksi minusta on tullut tämmöinen."
"Takerruin alkoholistiin henkeni hädässä ja pelkäsin aiheuttaa riitaa ja lähtemistä. Elämästä tuli suorittamista ja selviytymistä ja siitä puuttui ilo ja vapaus."

Lisää toipumiskertomuksia voit myös lukea Varjoista valoon-vihkosestamme.

Al-Anon- toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto