MIKÄ ON AL-ANON

Kertomukset toipumisesta tarjoavat vertaistukea

Toipumiskertomukset tarjoavat vertaistukea alkoholistien läheisille.

Julkaisemme joka kuukausi uuden tarinan, joka kuvaa kirjoittajan toipumista Al-Anon-ohjelman avulla. Tarina edustaa kirjoittajan henkilökohtaista mielipidettä tai kokemusta eikä koko Al-Anon-yhteisön kantaa. Nimettömyysperiaatteen mukaisesti kirjoituksissa on käytetty vain etunimeä/nimimerkkiä.

Toipumiskertomukset on poimittu Tietoavain-lehdestä.

Uusi normaali

31.10.2022
"Läheinen alkaa sovittaa oman elämänsä alkoholistin elämään ja varmistelusta tulee tapa elää. Hän oppii uudet säännöt: mitä tahansa voi tapahtua koska tahansa."
"Minä olen hitaasti päässyt irti katkeruudesta ja syyttelystä ymmärrettyäni, että kyse on sairaudesta, joka ei noilla keinoilla korjaannu vaan pahenee entisestään. Autamme toisemme kuopasta luopumalla toisen "säätämisestä" ja antamalla hänelle hengitystilaa."
"Sain itse tutustua ohjelmaan ja etsiä omia ratkaisuja. Tärkeäksi tuli käsite irrottautumisesta. Ymmärsin, että alkoholisti juo, jos haluaa, teenpä minä mitä hyvänsä. Juomien kaataminen viemäriin, järjen puhuminen, selittelyt tai muut eivät auta. Jätin juomisen alkoholistin asiaksi. "
"Taustallani on tavallinen tarina. Olen kuullut paljon vastaavia tarinoita Al-Anon-taipaleeni aikana. Tutustuin mielenkiintoiseen mieheen, joka lupasi seikkailua. Muut saivat jäädä. Olin mielestäni elänyt siihen asti tylsää elämää. Hän kertoi olevansa alkoholisti. Kaiken muun huuman keskellä mielestäni se tuntui pikku jutulta ja toi lisää...

Ohjelma toimii

01.05.2022
"Jotkut asiat olen ihan tietoisesti laittanut taka-alalle ja monta tapahtumaa olen vain lakaissut maton alle, piilottanut ja kätkenyt, toivoen, ettei minun niitä tarvitse elää, nähdä tai kohdata, muistaa. Al-Anon tuo menneisyydessä käsittelemättömiä asioita eteeni silloin, kun toipumiseni on edennyt seuraavalle tasolle, tasolle, jossa olen valmis...

Minun tarinani

23.03.2022
"Epätoivoisena ja pelokkaana menin ensimmäiseen palaveriini. Iloiset, välittömät naiset ottivat minut ystävällisesti vastaan ja suureksi hämmästyksekseni kertoivat tarinaa aivan kuin omasta elämästäni. Olin ällistynyt. En voinut ymmärtää, että nämä hymyilevät ja asialliset ihmiset olivat kokeneet täysin saman kuin minäkin."
"Olen lisäksi saanut kokemuksien kautta ymmärtämyksen, että ei minun eikä myöskään sinun ongelmaasi ratkaista älykkyydellä eikä tietoisuuden tasolla. Siihen tarvitaan oma sisäinen halu, luopuminen entisestä omasta tahdosta ja uskomisen oppiminen johonkin itseämme Suurempaan. Niillä pääsee ainakin alkuun. Koskaan ei ole liian myöhäistä. Al-Anon- ja...

Tarinani

31.01.2022
"Olin ankara ja säälimätön itseäni ja miestäni kohtaan. Lopulta epätoivo kasvoi niin suureksi, että hakeuduin Al-Anon-ryhmään. Nopeasti huomasin, että ihmiset ryhmässä olivat aitoja, rehellisiä, empaattisia ja samalla turvallisen henkisen rajan takana. Minua tuettiin, mutta kukaan ei sotkeutunut sekavaan vyyhtiini."
"Voin henkisesti todella huonosti. Olin ystävilleni jauhanut asiaa uudelleen ja uudelleen, eikä vastauksia näkynyt missään. Mikä minussa on vikana? Ja sitten tuli se yksi aamu, jolloin heräsin ja joku sisälläni sanoi, että etsi Al-Anon ryhmä! Tiesin että minun on etsittävä lähin ryhmä ja nopeasti. Minun kuuluu mennä ryhmään! "

Lisää toipumiskertomuksia voit myös lukea Varjoista valoon-vihkosestamme.

Al-Anon- toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto