MIKÄ ON AL-ANON

Kertomukset toipumisesta tarjoavat vertaistukea

Toipumiskertomukset tarjoavat vertaistukea alkoholistien läheisille.

Julkaisemme joka kuukausi uuden tarinan, joka kuvaa kirjoittajan toipumista Al-Anon-ohjelman avulla. Tarina edustaa kirjoittajan henkilökohtaista mielipidettä tai kokemusta eikä koko Al-Anon-yhteisön kantaa. Nimettömyysperiaatteen mukaisesti kirjoituksissa on käytetty vain etunimeä/nimimerkkiä.

Toipumiskertomukset on poimittu Tietoavain-lehdestä.

"Takerruin alkoholistiin henkeni hädässä ja pelkäsin aiheuttaa riitaa ja lähtemistä. Elämästä tuli suorittamista ja selviytymistä ja siitä puuttui ilo ja vapaus."
"Myönsimme voimattomuutemme alkoholiin nähden ja että elämämme oli muodostunut sellaiseksi, ettemme omin voimin kyenneet selviytymään."

Ylpeys

01.11.2020
"Käyn kuitenkin Al-Anon ryhmässä, mutta ylpeyteni esti minua soittamasta ryhmätovereilleni. Pitäisihän näin kauan ryhmässä käyneen olla niin "kehittynyt" ettei tarvitse soittaa."
"Tähän mennessä elämäni on muuttunut enemmän kuin olisin voinut kuvitella - olen selättänyt suurempia haasteita, kuin olisin uskonut ja olen saavuttanut asioita, joista olin kyllä unelmoinut aiemmin, mutta en olisi ikinä uskonut, että minä!"
"Ritva oli nuori alkoholistin vaimo ja pienen pojan äiti ja sai tuntuman Al-Anonin ainutlaatuisuudesta ja tarpeellisuudesta, josta perheet voivat löytää apua elämäänsä."

Halusin apua

01.08.2020
"Minut on kasvatettu vahvuuteen ja että ihminen pärjää, kun vain haluaa. Niinpä ei ollut mikään ihme, että halusin pelastaa ja raitistaa alkoholistin. En kuitenkaan tiennyt, että olin löytänyt "voittajani", jolle minun vahvuuteni hävisi."
"Parisuhteessa muutos näkyi ensin riitoina, kun vihdoin aloin ottaa omaa elämää haltuuni."
"Olen märehtinyt omassa elämässäni aikani ja valittanut kurjuuttani. Tiesin, että itse olen vastuussa omasta onnestani, mutta asian eteen puurtaminen ei vain innostanut."
"Tie oli välillä kivinen, oman itsensä haastaminen ei ole helppoa. Omalla kohdallani se tarkoitti mukavuusalueeltani poistumista."

Lisää toipumiskertomuksia voit myös lukea Varjoista valoon-vihkosestamme.

Al-Anon- toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto