JÄSENILLE

Al-Anonin palvelukäsikirja

Al-Anon-palvelussa yhdistyvät yhteisön henkiset periaatteet (askeleet, perinteet ja palvelun käsitteet) sekä yhteiseen kokemukseen pohjautuvat, yhdessä suunnitellut tehokkaat toimintatavat (palvelurakenne). 

Palvelukäsikirjan tarkoitus on kuvata tätä kokonaisuutta ja koota yhteen Suomen Al-Anonin vuosikymmenten kokemus siitä, miten Al-Anon-ryhmissä, alueilla ja keskuspalvelussa voitaisiin parhaiten toimia alkoholistien läheisten auttamiseksi.

Käsikirjassa on kolme osaa. 

  1. Ensimmäisenä esitellään kolme perintöämme eli askeleet, perinteet ja palvelun käsitteet. Ne ovat Al-Anon-ohjelman kulmakivet. 
  2. Toiseksi kuvataan Suomen Al-Anonin palvelurakenne.
  3. Lopussa ovat liitteinä Al-Anonin palvelukokouksen peruskirja, Al-Anon Keskuspalvelu ry:n säännöt ja sen jäsenten keskinäinen eroamissopimus ja kuvaus kokouksen kulusta.

Tämä käsikirja on hyväksytty Al-Anonin palvelukokouksessa 7.4.2024


Kuten palvelukäsikirjan esipuheessa todetaan, ettei palvelukäsikirja ole sääntökirja, sillä Al-Anonissa ei ole sääntöjä. Sen tarkoitus on toimia hyödyllisenä oppaana, kun palvelemme yhteisöämme. Käsikirjassa ehdotetut toimintatavat ovat käytännössä hyviksi todettuja ja ne perustuvat edeltäjiemme kokemukseen. Niitä ei saisi muuttaa kuin yhteisestä sopimuksesta. 

Palvelukäsikirjasta voidaan todeta sen olevan koko rakenteemme peruskirja, joka pitäisi olla jokaisen palvelutehtävissä toimivan saatavilla. 

Toimistosta on saatavana myös tulostettuna muovikansiossa Suomen Al-Anonin Palvelukäsikirja. Hinta on 5,- + postituskulut.


Al-Anonin palvelurakenne

Tästä voit tutustua Suomen Al-Anon-perheryhmien palvelurakenteeseen ja palvelemisen tuottamaan henkilökohtaiseen hyötyyn tarkemmin.

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto