MIKÄ ON AL-ANON

Tietoa ammattiauttajille

Hoito- ja päihdealan ammattilaisilla on koulutusta ja ammatillista tietoa alkoholismista. Al-Anonin jäsenillä on omakohtaista kokemusta elämästä alkoholiperheessä ja alkoholismin aiheuttamista vaurioista toipumisesta. Molempia tarvitaan, kun halutaan auttaa alkoholistien läheisiä.

Al-Anon-ryhmään on apua tarvitsevan helppo tulla. Ryhmiin ei tarvitse ilmoittautua ennalta eikä aikaa tarvitse jonottaa. Kävijöitä ei rekisteröidä eikä heiltä kysytä mitään tietoja. Ryhmät toimivat nimettömyysperiaatteella ja luottamuksellisesti.

Al-Anonissa alkoholistien läheisten on mahdollista toipua omassa tahdissaan ja omista lähtökohdistaan käsin. Al-Anon ei ota kantaa terapioihin eikä muihin ulkopuolisiin avunlähteisiin. Jokainen jäsen voi käyttää haluamiaan keinoja. Al-Anonin käynnistämä prosessi on hellävarainen ja tuottaa tulosta vasta aikaa myöten. Siksi kukin määrittelee itse oman avuntarpeensa ja sitoutumisensa ryhmään.

Monille Al-Anon-jäsenille ryhmä ja ryhmän jäsenet muodostuvat turvalliseksi, hyväksyväksi ja voimia antavaksi tukiverkoksi. Ryhmän jäsenyydestä ja ohjelman soveltamisesta on tullut heille uusi rakentava elämäntapa. 

Ladattavaa Al-Anon-materiaalia 

Al-Anon-toimistosta voit tilata ilmaismateriaalia annettavaksi asiakkaille. Voit myös tulostaa niitä itse pdf-versioina alla olevista linkeistä:

Kysy lisää toiminnastamme tai anna palautetta!

Voit olla meihin yhteydessä myös oheisen lomakkeen kautta ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian, toimistomme aukioloaikojen puitteissa. 

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto