UUDENMAAN RYHMÄT

Lohjan Al-Anon

Ryhmän kokoukset

AIKA: su klo 16-18

PAIKKA: Karstunraitti 4, Lohja (Lindkullan nuorisotila)

Ryhmätauot: katso ryhmäluettelo Uudenmaan ryhmät

Sijainti

Lohjan Al-Anon- perheryhmä kokoontuu kauniissa puutalossa keskustan läheisyydessä sunnuntaisin klo 16–18. Osoite on Karstunraitti 4, Lindkullan nuorisotila. Meillä on viihtyisät tilat mukavine sohvineen.

Ryhmän toiminta

Ryhmässämme käy niin kokeneita Al-Anon jäseniä kuin uusia tulokkaitakin. Ryhmän koko vaihtelee 3–12 henkilön välillä.

Ryhmässä toimitaan Al-Anonin perinteiden ohjaamana.

Vaihtuva vetäjä toimii oven avaajana ja keittää teeveden. Hän myös lukee tervetulotoivotuksen sekä valitut tekstit. Sen jälkeen on kiertävät puheenvuorot. Niiden aikana keskitymme kuuntelemaan, emmekä keskeytä toisten kertoessa kokemuksistaan ja tuntemuksistaan. Jokaisella on mahdollisuus puhua ja tulla kuulluksi. Mitään pakkoa ei ole puhua, voi myös vain kuunnella, jos se tuntuu paremmalta. Lopuksi on keskustelua ja kokoukset päätetään tyyneysrukoukseen.

Ryhmässä käydään läpi kahtatoista askelta ja luetaan Al-Anon-kirjallisuutta. Näiden lisäksi iskulauseet ovat meille tärkeitä. Toisinaan pidämme erillisiä päiviä neljännen askelen tarkempaan läpikäymiseen Avain itsetuntemukseen -työkirjan avulla.

Uuden henkilön eli tulokkaan tullessa ryhmään on aina vuorossa ensimmäisen askelen lukeminen. Tulokas toivotetaan sydämellisesti tervetulleeksi ja hän saa tulokaskuoren, tärkeine puhelinnumeroineen.

Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina on aluksi lyhyt asiapalaveri, jossa käsitellään ryhmän toiminnan kannalta tärkeitä asioita. Tuolloin luetaan askeleiden sijaan perinteitä. Asiapalaverissa jaamme menossa olevan kuukauden "avainvuorot". Rahastonhoitaja kertoo rahatilanteen.

Ryhmän aikana pöydällä on lipas, johon kukin voi laittaa haluamansa summan rahaa. Lipastuotolla maksetaan tilavuokra ja ostetaan kirjallisuutta. Lähetämme säännöllisesti osan lipastuotosta Keskuspalvelun toiminnan tukemiseen. Näin kannamme osaltamme yhteisen vastuun toiminnan jatkumisesta. Ryhmä osallistuu myös laajemmin alueen toimintaan esimerkiksi hoitamalla AA:n auttavan puhelimen päivystysvuoroja.


Ryhmän yhteyshenkilöiden puhelinnumeron saa Al-Anon-toimistolta, puh. 050 341 9406.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto