Parempi päivä

03.04.2024

"Olen rakkaudella irrottautunut menneistä ja tilalle on tullut avarampia ajatuksia. Muistan kuitenkin, että tämä päivä on se tärkein päivä.  "


Olin käynyt 12 askeleen ohjelmissa ja löysin Al-Anon-ryhmän netissä joitakin vuosia sitten. Kävin aktiivisesti vähän aikaa ja kun kuulin, että uudetkin tulokkaat voivat ryhtyä ryhmän vetäjiksi, läksin karkuun. Eli jätin ryhmän. Nyt jälkikäteen ajateltuna pelästyin. En oikein tiedä mitä. Vastuuta varmaankin. Tuolloin tunsin itseni epävarmaksi ihmisenä, naisena, koska kokemusmaailmani oli mikä oli. En luottanut ihmisiin ja olin epävarma.

Luin kuitenkin "Rohkeutta muuttua"-kirjaa ja kirjoitin aamuisin ajatuksiani päiväkirjaan. Olin ajatellut palaavani nettiryhmään, kun sattuma korjasi satoa. Tuttava ryhmästä soitti "vahingossa" väärälle henkilölle. Vaihdoimme pikakuulumiset ja kerroin kirjoittavani aamuisin. Hän rohkaisi minua kirjoittamaan lehteen. Rohkaistuneena kirjoitan nyt kokemuksestani.

12 askeleen ohjelma oli välillä "unohduksissa", mutta jälkikäteen huomasin noudattaneeni sitä. Olen rakkaudella irrottautunut menneistä ja tilalle on tullut avarampia ajatuksia. Muistan kuitenkin, että tämä päivä on se tärkein päivä. Olin osannut antaa anteeksi sekä itselleni että kohtaamilleni alkoholisteille. Tunnistan kuitenkin itsessäni olevan pelon, joka vielä kahlitsee minua. Uskallanko luottaa ja ryhtyä vielä joskus parisuhteeseen? Vastausta en vielä tiedä, mutta päivä kerrallaan pyrin parempaan arkeen.

Juuri tänään kiinnitän huomiota siihen, että teen yhden hyvinvointiteon itselleni päivän aikana. Se voi olla lintujen laulun kuuntelua tai jotain sellaista mihin kykenen. Joskus unohdan itseni, mutta myötätuntoisesti halaan itseäni ja totean, että pienin askelin eteenpäin. Kaikkea ei pysty korjaamaan kerralla, ei yhdessä päivässä eikä edes yhdessä vuodessa. On annettava itselle aikaa toipua.

Kokemuksena voin sanoa, että ryhmät ovat antaneet paljon. Tukea, myötätuntoa ja iloa onnistumisesta. Nyt osaan jo iloita siitä, kun toiset ovat löytäneet tasapainoa elämäänsä. Se antaa toivoa minullekin. Rohkenen olla oma itseni ja purkaa mennyttä turvallisesti.


Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 04/2024