Ohjelma toimii

01.05.2022

"Jotkut asiat olen ihan tietoisesti laittanut taka-alalle ja monta tapahtumaa olen vain lakaissut maton alle, piilottanut ja kätkenyt, toivoen, ettei minun niitä tarvitse elää, nähdä tai kohdata, muistaa. Al-Anon tuo menneisyydessä käsittelemättömiä asioita eteeni silloin, kun toipumiseni on edennyt seuraavalle tasolle, tasolle, jossa olen valmis käsittelemään ne kipeimmätkin muistot."

 Al-Anonissa olen usein saanut kokea sen, kuinka joku menneisyydessä tapahtunut palaa mieleen kristallin kirkkaana. Aika kultaa muistot, ainakin niin sanotaan. Kaikki muistot eivät kuitenkaan ole kultaisia. Petetty ja rikki revitty sydän, pettymys, viha, katkeruus, suru ja epätoivo Nämä kaikki ovat olleet osa historiaani alkoholistin läheisenä. Tunnejäljet ovat piirtyneet syvälle sisimpään. Jotkut asiat olen ihan tietoisesti laittanut taka-alalle ja monta tapahtumaa olen vain lakaissut maton alle, piilottanut ja kätkenyt, toivoen, ettei minun niitä tarvitse elää, nähdä tai kohdata, muistaa. Al-Anon tuo menneisyydessä käsittelemättömiä asioita eteeni silloin, kun toipumiseni on edennyt seuraavalle tasolle, tasolle, jossa olen valmis käsittelemään ne kipeimmätkin muistot.

Al-Anon pakottaa minut tutkimaan itseäni ja omaa osuuttani asioiden kulkuun samalla, kun minua ohjataan lempeästi käymään läpi tunteitani. Tämä itsetutkiskelu on auttanut minua monella tapaa ja helpottanut elämääni ja parantanut tämän hetkisiä ihmissuhteitani. Olen kuullut toipumista verrattavan sipulin kuorintaan, jokainen kuorittu kerros vapauttaa meissä jotain sellaista, mitä tarvitsemme voidaksemme elää täysipainoista ja onnellista elämää. Olen kiitollinen Al-Anonille kaikesta mitä se on hyväkseni tehnyt. Ohjelman ja säännöllisen ryhmässä käymisen avulla olen oppinut olemaan kiitollinen, jopa näistä kipeimmistäkin muistoista. Aika ei itsessään kultaa muistoja, mutta Al-Anon voi sen tehdä.

Nina


Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 5/2022