Greetings from London!  Terveiset Lontoosta!

29.11.2022

"Olipa maa tai kieli mikä tahansa, Al-Anon on monille elinehto, ja ohjelma yhdistää meitä yli kielimuurien ja maiden rajojen."

 

Järjestyksessään 21. IAGSM-kokous, eli kansainvälinen Al-Anonin keskuspalvelujen kokous järjestettiin Lontoossa 12-15.10.2022. Kokouksen oli tarkoitus olla Lontoossa jo vuonna 2020, mutta koronapandemian vuoksi tapahtuma jouduttiin tuolloin pitämään etäkokouksena. Järjestelyjä lykättiin parilla vuodella ja pääsimme nyt vihdoinkin paikan päälle Englantiin tapaamaan kasvotusten muiden maiden kansainvälisiä yhdyshenkilöitä.

Tapahtumassa oli mukana 27 edustajaa 17 maasta: Puola, Suomi, Tanska, Sveitsi, Islanti, Saksa, Australia, Ranska, Uusi-Seelanti, Slovenia, Etelä-Afrikka, Meksiko, Ecuador, UK & Irlanti, Ruotsi, Yhdysvallat ja Italia. Lisäksi paikalla oli maailmanpalvelutoimiston edustajia sekä pari vierailijaa.

Tapaaminen järjestettiin Itä-Lontoossa hotellin omaisessa The Royal Foundation of St. Katharinessa. Säätiö juontaa juurensa keskiaikaiseen kirkkoon ja luostarisairaalaan, joka perustettiin vuonna 1147 Lontoon Towerin viereen. Saimme kuulla vasta neljän päivän kokoustamisen jälkeen, että alue on tunnettu levottomuudestaan, mutta meillä oli oikein hyvät oltavat ja paikka oli kuvauksensa mukaisesti keidas keskellä vilkkaan suurkaupungin sykettä.

Kokouksen aloituspäivänä saimme kuulumisia Iso-Britannian ja Irlannin Al-Anonin toimistolta, kun heidän, viisi kuudesta palkatusta työntekijöistä kävi kertomassa toiminnasta. Toimintaa on ollut vuodesta 1951 ja heillä on Al-Anon-kokouksia jopa yli 700! He panostavat erityisesti PR-toimintaan, mitä varten heillä on myös oma työntekijä, joka työskentelee mm. sosiaalisen median parissa.

Tänä vuonna kokouksen teemana oli Yhdistetään tunteet ja ajatukset ympäri maailmaa (Connecting Hearts and Minds Around the World). Teema nousi esiin erityisesti maailmanpalvelutoimiston esitelmän aikana, pohdittaessa Al-Anon-yhteisön tulevaisuutta ja sitä miten pystyisimme tukemaan toisiamme alati muuttuvassa maailmassa.

Neljän kokouspäivän aikana eri maiden kansainväliset yhdyshenkilöt pitivät esitelmiä monesta tärkeästä aiheesta kuten taloudesta, julkisesta tiedottamisesta ja Alateenista. Lisäksi kuulimme puheenvuoroja maailmanpalvelutoimistolta Al-Anonin kirjallisuuteen liittyen. Voisi sanoa, että maailmanpalvelukokouksen hyväksymä kirjallisuus onkin eräänlainen kestopuheenaihe kansainvälisissä kokouksissa, sillä siihen liittyy paljon esimerkiksi tekijänoikeusrajoituksia. Tulemme kertomaan näistä ja muista aiheista lisää sitten, kun saamme kokouksen virallisen pöytäkirjan käännettäväksi.

Tämä oli meille molemmille ensimmäinen fyysinen IAGSM-kokous ja kaiken kaikkiaan vaikuttava kokemus. Tapahtuma oli tiukkaan aikataulutettu ja hyvin intensiivinen, joten meillä ei juurikaan ollut aikaa nähtävyyksien kiertämiseen. Ehdimme kuitenkin nähdä hieman lähialueita ja käydä Thames-joen varrella ihastelemassa Tower Bridgeä.

On todella tärkeää, että myös me suomalaiset olemme mukana näissä kansainvälisissä tapahtumissa ja saamme kuulla sekä jakaa palvelukokemusta. Saimme mukaamme toimintakokemuksia eri maiden rakenteilta sekä ideoita toiminnan kehittämiseen. Olipa maa tai kieli mikä tahansa, Al-Anon on monille elinehto, ja ohjelma yhdistää meitä yli kielimuurien ja maiden rajojen.

Kansainväliset yhdyshenkilöt Aino ja Sanna


Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 12/2022