Elämä on hyvää, vaikka läheisesi vielä joisi 

31.05.2021

"Ei minun tarvitse kiirehtiä elämän valintojeni edessä, kaikki järjestyy aikanaan. Saan iloita tästä hetkestä ja nauttia tästä keväästä."

 Olen käynyt vuosia Al-Anonissa ja saanut paljon apua elämääni alkoholistien rinnalla. Ymmärrykseni sairautta, nimeltä alkoholismi, kohtaan on kasvanut ja olen oppinut erottamaan siitä oman elämäni. Tänään katson kevättä ihaillen ja toiveita täynnä kaikesta hyvästä. En sure eilistä, se on jo eletty. Nyt korona-aikanakin ymmärrän, että tämäkin menee ohi. Toinen läheisistäni kiistää alkoholisminsa ja toinen myöntää, on hakenut apuakin, mutta heillä on oikeus oman elämänsä kulkuun haluamallaan tavalla. Minun pitää vaan muistaa olla puuttumatta siihen. Minä en voi siihen vaikuttaa kuin olemalla kiinni omassa Al-Anon 12-askeleen ohjelmassani. En ole vastuussa heistä. Mikä ihana vapautus olla siitä tietoinen.

 Välillä kuulen haukkumista ja syyttelyä, tiedän sen kuitenkin olevan vain heidän omaa pahaa oloaan. Minulla on työkaluja, kun ilkeät sanat loukkaavat, niin aina voin tehdä jotain minua kehittävää tai saada ajatukseni muualle. Tämän ihanan mahdollisuuden olen oppinut ohjelmastamme. Voin myös soittaa tai viestitellä vertaistukiläheisteni kanssa. Minulla on mahtava tukijoukko taustalla, jotka todella ymmärtävät ja haluavat auttaa juuri minua vertaistuellaan. Tänään en ole yksin, en ole vailla läheisiä, jotka haluavat minulle hyvää. Minua ei arvostella, vaan saan vapaasti turvallisissa luottamussuhteissa ymmärrystä osakseni.

 Voin myös lukea, pohtia hyvää Al-Anon-kirjallisuutta ja saada aina tietää lisää itsestäni ja omista mahdollisuuksistani elämässä. Minun maailmassani on värejä ja paljon kiitollisuutta.

Suhteeni Korkeampaan Voimaan on kasvanut vuosi vuodelta, siitä saan paljon turvallisuudentunnetta ja onnellisuutta. Koen olevani etuoikeutettu ja se auttaa tulevaisuutta ajatellessani. Korkein Voimani on aina vain rukouksen päässä minusta. Mitä nuorempana saa kiinni tästä kaikesta, sen helpompi on olla itsensä kanssa ja myös toisia ihmisiä tukea. Jokainen päivä on armo uusi. Ei minulla ole mitään pelättävää, elämä tuo tullessaan juuri sen mikä minulle on tarkoitettu. Ei minun tarvitse kiirehtiä elämän valintojeni edessä, kaikki järjestyy aikanaan. Saan iloita tästä hetkestä ja nauttia tästä keväästä. Mitä minä voisin lisää toivoa, kun minulla on jo kaikkea sitä, mitä hyvään elämään tarvitsen.

Kiitollisuudella suurta Al-Anon-perhettäni kohtaan Merja

 


Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 6-7/2021