Al-Anon palvelutehtävät

29.03.2023

"Alun nihkeyksistä huolimatta sitouduin minulle uskottuihin alueen tehtäviin. Palvelen tämän yhteisön hyväksi, sillä siitä tulee minulle hyvä olo. Koen yhteisen menestyksen olevan vahvasti etusijalla. "

 Olen ollut Al-Anonin jäsen 11 vuotta. Aluksi otin ohjelmasta ja ryhmästä itselleni kaiken mikä suinkin vain irtosi. Jossain vaiheessa tajusin purkaneeni oman menneisyyteni, traumat ja kriisit läpikotaisin ja huomasin pohtivani, että tarvitseeko minun käydä enää niin aktiivisesti ryhmäilloissa.

Olin saanut oman tunne-elämäni järjestykseen, oppinut käyttämään Al-Anonin työkaluja ja tyyneys oli tarttunut minuun.
Vaikka en kokenut itse hyötyväni jatkamisesta, halusin jatkaa, sillä olin kiitollinen saamastani avusta ja halusin vuorostani auttaa muita jakamalla edelleen tarinaani ja kokemuksiani.
Otin ryhmäavaimen, keitin teetä ja huolehdin vuorollani auttavasta puhelimesta. Nämä tehtävät olivat ja ovat edelleen minulle mieluisia.
Jossain vaiheessa minua pyydettiin mukaan aluetoimikuntaan. En tykkää kokouksista eikä niihin liittyvät tehtävät ole minulle mieluisia. Pitkät verkkaisesti etenevät kokoukset tuntuivat aluksi puuduttavilta. Vapaa-päiville olisi kuvitellut keksivänsä jotain mielekkäämpää tekemistä..
Alun nihkeyksistä huolimatta sitouduin minulle uskottuihin alueen tehtäviin. Palvelen tämän yhteisön hyväksi, sillä siitä tulee minulle hyvä olo. Koen yhteisen menestyksen olevan vahvasti etusijalla.
Al-Anonissa olen oppinut menemään myös epämukavuusalueilleni ja se on ollut minulle tärkeä oppi. Palvelemalla saa paljon myös itse. Jokainen hetki Al-Anon-ystävien seurassa antaa enemmän kuin ottaa. Enää en koe kokouksissa oloa millään tavalla vastenmieliseksi.
Vuosienkin jälkeen käyn edelleen ryhmässä lähes viikoittain. Ilahdun jokaisesta tulokkaasta ja olen kiitollinen ryhmässä pitkään mukana olleista jäsenistä. Meitä kaikkia tarvitaan. Meillä kaikilla on oikeus olla mukana omalla tavallaan.
Elämä on tuonut eteeni uusia asioita jaettavaksi. Minä tarvitsen muiden kokemuksia ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Onneksi en jäänyt kyydistä pois kesken matkan!
Opin itsestäni ja kanssa ihmisistä koko ajan lisää. Ohjelma avautuu minulle päivä päivältä ja vuosi vuodelta syvemmin. Al-Anonista on ollut minulle hyötyä ihan jokaisella elämän osa-alueella.
Korkeampi voima on suonut minulle tyyneyttä hyväksyä asiat joita en voi muuttaa ja antanut minulle rohkeutta muuttaa mitkä voin. Ohjelman ja korkeamman avulla sekä Al-Anonin ihmisten tuella selviän mistä tahansa.
Pelko ei hallitse elämääni tai mieltäni.
Elän päivän kerrallaan.
Nina


Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 4/2023