UUDENMAAN RYHMÄT

Kello Viiden Al-Anon (Herttoniemi)

Ryhmän kokoukset

AIKA: ke klo 17-18.30

PAIKKA: Linnanrakentajantie 6-8, Helsinki

Sijainti

Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 17 - 18.30, Linnanrakentajantie 6-8, 00810 Helsinki

Herttoniemen metroasemalta n. 500 metriä, Roihuvuori-Laajasalo -suuntaan Itäväylän ylittävää siltaa pitkin, kauppakeskus Herzin ohi, huoltoaseman viereinen talo. Oven yläpuolella lukee RAITTILA.

Ryhmän toiminta

Ryhmä alkaa klo 17 lyhyellä hiljaisella hetkellä, jolloin mietimme, miksi tulimme tänään Al-Anon-ryhmään. Sen jälkeen vetäjä lukee tekstin Mitä Al-Anon on, jonka jälkeen ryhmään osallistujat lukevat vuorotellen Al-Anonin 12 askelta. Jos ryhmässä on ensikertalainen, vetäjä lukee tervetulotoivotuksen ja ensimmäisen askeleen ennen palaverin käynnistymistä. Mikäli ensikertalaista ei ole, vetäjä lukee joko jonkun askeleen tai jotain muuta ryhmäläisten sopimaa Al-Anon-tekstiä, jonka jälkeen palaveri käynnistyy. Puheenvuoroja jaettaessa käytämme kelloa, ja puheenvuoron pituus määräytyy osallistujien määrän mukaan.

Kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona pidetään ryhmän käytännön asioita käsitteleväasiapalaveri palaverin jälkeen klo 18.30-19. Asiapalaverin jälkeisessä palaverissa luemme kuukauden numeron mukaisen perinteen ja käsitteen (esim. kesäkuussa 6. perinne ja 6. käsite, marraskuussa 11. perinne ja 11. käsite) ennen palaverin käynnistymistä.

Ryhmällä on oma WhatsApp-ryhmä ryhmän jäseniä varten. Siellä viestitään ryhmän käytännön asioista: vetovuoroista, kahvinkeittovuoroista, kirjatilauksista ym. WhatsApp-ryhmään voi liittyä jokainen, joka haluaa kuulua Kello viiden Al-Anon-ryhmään.

Kaikissa toimissaan ryhmä pyrkii noudattamaan Al-Anonin perinteitä ja periaatteita muistaen aina, että ryhmän ainut tarkoitus on viedä sanomaa alkoholistien läheisille ja että ryhmään ensimmäistä kertaa tuleva on sen kokoontumiskerran tärkein osallistuja.

Tervetuloa mukaan!

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto