UUDENMAAN RYHMÄT

Kello Viiden Al-Anon (Herttoniemi)

Ryhmän kokoukset

AIKA: to klo 17-18.30

PAIKKA: Paasivaarankatu 6, Asukastila Ankkuri, Herttoniemi

Ryhmätauot: katso ryhmäluettelo Uudenmaan ryhmät

Sijainti

Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 17 - 18.30 Asukastila Ankkurissa osoitteessa Paasivaarankatu 6, Herttoniemenranta.

Herttoniemen metroasemalta noin 700 metriä. Palaveritila on ulko-ovea vastapäätä.

Ryhmän toiminta

Ryhmä alkaa klo 17 lyhyellä hiljaisella hetkellä, jolloin mietimme, miksi tulimme tänään Al-Anon-ryhmään. Sen jälkeen vetäjä lukee tekstin Mitä Al-Anon on, jonka jälkeen ryhmään osallistujat lukevat vuorotellen Al-Anonin 12 askelta. Jos ryhmässä on ensikertalainen, vetäjä lukee tervetulotoivotuksen ja ensimmäisen askeleen ennen palaverin käynnistymistä. Mikäli ensikertalaista ei ole, vetäjä lukee joko jonkun askeleen tai jotain muuta ryhmäläisten sopimaa Al-Anon-tekstiä, jonka jälkeen palaveri käynnistyy. Puheenvuoroja jaettaessa käytämme kelloa, ja puheenvuoron pituus määräytyy osallistujien määrän mukaan.

Kuukauden ensimmäisenä torstaina luemme kokouksessamme kuukauden numeron mukaisen perinteen ja käsitteen (esim. kesäkuussa 6. perinne ja 6. käsite; marraskuussa 11. perinne ja 11. käsite). Mikäli kokouksessa on ensikertalainen, luemme myös ensimmäisen askeleen ja otamme ensikertalaisen huomioon puheenvuoroissamme. Kokouksen jälkeen pidämme asiakokouksen klo 18.30-19, jossa käsittelemme ryhmämme käytännön asioita: vetovuoroja, kirjahankintoja, ryhmää koskevia ajankohtaisia asioita ym.

Ryhmällä on oma WhatsApp-ryhmä ryhmän jäseniä varten. Siellä viestitään ryhmän käytännön asioista: vetovuoroista, kahvinkeittovuoroista, kirjatilauksista ym. WhatsApp-ryhmään voi liittyä jokainen, joka haluaa kuulua Kello viiden Al-Anon-ryhmään.

Kaikissa toimissaan ryhmä pyrkii noudattamaan Al-Anonin perinteitä ja periaatteita muistaen aina, että ryhmän ainut tarkoitus on viedä sanomaa alkoholistien läheisille ja että ryhmään ensimmäistä kertaa tuleva on sen kokoontumiskerran tärkein osallistuja.

Tervetuloa mukaan!

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto