UUDENMAAN RYHMÄT

Kara Al-Anon

Ryhmän kokoukset

AIKA: ke klo 19

PAIKKA: Karakalliontie 12, Karakappeli

Ryhmätauot: katso ryhmäluettelo Uudenmaan ryhmät

Sijainti

Karakallion kappelissa kokoontuva Kara Al-Anon on toiminut jo yli 35 vuotta. 

Ryhmämme kokoontuu keskiviikkoisin klo 19 - 21 osoitteessa Karakalliontie 12. Käytössämme on kappelin toisessa kerroksessa sijaitseva kerhotila, jonka pitkän pöydän ääreen ovat tervetulleita sekä kokeneet Al-Anon-jäsenet että uudet tulokkaat.

Ryhmän toiminta

Ryhmän toimintaa ohjaavat Al-Anonin perinteet, käsitteet ja askeleet. 

Ryhmäkokouksen vetäjä sovitaan yleensä edellisessä kokouksessa. Vetäjä toivottaa kaikki tervetulleiksi ja kokous aloitetaan hiljentymällä hetkeksi miettimään sitä, miksi olemme tulleet Al-Anon-palaveriin. 

Vuoden aikana ehdimme käsitellä laajalti erilaista Al-Anon-kirjallisuutta. Vetäjä lukee valitun tekstin, jonka jälkeen aloitamme ns. kiertävät puheenvuorot. Puheenvuorojen aikana keskitymme kuuntelemaan emmekä keskeytä toisten kertoessa kokemuksiaan ja tuntemuksiaan. 

Uuden henkilön (tulokkaan) aloittaessa ryhmässä huomioimme hänet erityisesti lukemalla tervetulotoivotuksen, käsittelemällä ensimmäistä askelta sekä kokouksen päätökseksi loppusanat. Päätämme kokoukset tyyneysrukoukseen.

Askelten lisäksi saamme voimaa toipumiseemme päivän teksteistä ja iskulauseista. Säännöllisin väliajoin yritämme käydä läpi myös neljännen askeleen "Avain itsetuntemukseen" -työkirjaa. 

Jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona ryhmällä on asiapalaveri, jonka vetää ryhmän alue-edustaja. Asiapalaverissa luetaan perinteitä - tavoitteena keskittyä yhteen perinteeseen jokaisessa asiapalaverissa. Perinteiden lisäksi asiapalavereissa on yleensä aikaa lukea myös päivän tekstit "Rohkeutta muuttua" ja "Päivä kerrallaan" kirjoista.

Ryhmä on osallistunut monella tavalla myös Espoon alueen toimintaan. AA:n Auttavan puhelimen päivystysvuorojen hoitamiseen ryhmä on osallistunut säännöllisesti.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto