UUDENMAAN RYHMÄT

Kara Al-Anon

Ryhmän kokoukset

AIKA: ke klo 19

PAIKKA: Karakalliontie 12, Karakappeli

Ryhmätauot: katso ryhmäluettelo Uudenmaan ryhmät

Sijainti 

Ryhmämme kokoontuu keskiviikkoisin klo 19 - 21 osoitteessa Karakalliontie 12. Käytössämme on kappelin toisessa kerroksessa sijaitseva kerhotila.

Ryhmän toiminta

Keskiviikkoiltaisin yhdeksän seutuvilla Karakallion kappelin kerhohuoneesta purkautuu joukko tyytyväisen oloisia ihmisiä. Nämä eri-ikäiset, eri sukupuolta, eri elämäntilanteessa olevat ihmiset tulevat Al-Anon perheryhmästä. Monesti muutamat kertovat nukkuneensa seuraavan yön paremmin.

Heillä jokaisella on kokemusta läheisen ihmisen alkoholismista tai addiktiosta. Nykyisen tai entisen läheisen. Kokemukset voivat olla raskaita ja ahdistavia. Mutta he ovat huomanneet, että helpottaa kun pystyy puhumaan ryhmässä. Ryhmä on täysin luotettava, se ei levitä puheita. Useimmiten toisella ryhmän jäsenellä on ollut samantapaisia kokemuksia. Tunnelma ryhmässä, siellä koettu vertaistuki, luottamus ja myötätunto keventävät painolastia, auttavat.

Ryhmässä on tarjolla teetä tai kahvia keksien kera. Joka kerta muistutetaan luottamuksellisuudesta ja omavaraisuudesta. Sitten luetaan Al-Anon kirjallisuutta ja aloitetaan puhekierros. Jokainen saa vuorollaan puhua. Häntä ei keskeytetä. Voi puhua itselle tärkeästä tai kipeästä asiasta tai kommentoida luettua tekstiä. Voi olla puhumattakin. Ryhmässä hoidetaan sydämen arpia ja kipupisteitä. Emme neuvo toisia. Autamme toisiamme jakamalla omia kokemuksiamme.

Jos sinun läheisesi kärsii alkoholismista tai addiktiosta, olet tervetullut mukaan. Alkamisaika on seitsemän. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto