UUDENMAAN RYHMÄT

Haka Al-Anon (Itä-Pasila)

Ryhmän kokoukset

AIKA: ti klo 18

PAIKKA: Asemapäällikönkatu 12 b, Naapurustalo

Ryhmätauot: katso ryhmäluettelo Uudenmaan ryhmät

 Kulkemalla Triplan suunnasta Asemapäällikönkadun oikeaa puolta alas, löytyy oikealla numero 12, jonka kohdalta raput suoraan ryhmän b-ovelle. Ovessa lukee Naapuruustalo Pasilla.  

 Raput Asemapäällikönkadulta kansitasolle nousevat kuvassa oikealta ja b-rapun ovi on kuvassa vasemmalla. Ovisummeri näkyy vasemmalla b-kirjaimen alla.

 Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 18 Itä-Pasilassa osoitteessa Asemapäällikönkatu 12 b (5. kerros), Helsinki.

Sisäänkäynti on ovesta, jossa lukee NAAPURUUSTALO, PASILA. Soita oven vasemmalla puolella olevasta Naapuruustalo-napista ovikelloa. Se soi 5. kerroksessa. Vastaa, kun sinulta kysytään. Summerin soidessa, avaa ovi. Aja hissillä 5. kerrokseen. Ryhmän huone on hissistä oikealla.

Pasilan aseman lähelle tulee useita raitiovaunu- ja bussiyhteyksiä. 

Ryhmän toiminta

Haka Al-Anonissa noudatetaan Al-Anonin periaatteita (mm. vapaaehtoisuutta ja nimettömyyttä) sekä luetaan ja myydään Al-Anonin kirjallisuutta. Pöydän ympärillä on tiistaisin 6-14 osallistujaa.

Kokouksissa luetaan aluksi Al-Anonin kirjallisuudesta jokin aihe tai kuullaan aiemmin sovittu puheenvuoro. Sen jälkeen jokaisella on vuorollaan tilaisuus käyttää nimettömänä (vain etunimillä) oma puheenvuoro.

Kuukauden ensimmäisen tiistain kokouksen alussa pidetään ns. asiapalaveri, jossa kuullaan, keskustellaan ja sovitaan mm. ryhmän toimintaan liittyvistä asioista sekä Al-Anonin Helsingin alueelta tai keskuspalvelulta tulleista asioista. Normaali ryhmän kokous alkaa välittömästi sen jälkeen, kun ryhmäasiat on saatu käsiteltyä.

Ryhmän kokouksiin osallistuvien puheenvuoroista selviää mm. miksi käydä ryhmässä, miten Al-Anon auttaa, kuinka on mahdollista pysyä nimettömänä vaikka kävisi ryhmässä useita kertoja, miten voi auttaa alkoholistia tai lapsia, miten selvitä tästä päivästä, huomisesta ja tulevista päivistä, ja kaikista tärkein: miten voi itse toipua, saada mielenrauhaa ja tyyneyttä vaikka alkoholisti vielä joisikin tai elämä olisi aivan sekaisin.

Tervetuloa mukaan!

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto