Tärkeä pyyntö jäsenistöllemme!

08.05.2024

1. käsite: Päätösvalta ja vastuu Suomen Al-Anonin palveluista kuuluu Al-Anon-ryhmille. Ryhmät ovat yhteisömme perusta. Niillä on lopullinen päätösvalta ja vastuu Al-Anonissa. Kun jokainen ryhmä tuntee vastuunsa ja tukee henkisesti ja taloudellisesti palveluelimiämme, Al- Anonin sanoma leviää yhä laajemmalle.

Hei jäsenet!

Uusi kasvun ja toipumisen vuosi on menossa ja saamme yhdessä vaalia hyvinvointiamme ja olla siten auttamassa toinen toistamme. Al-Anon-taivalta kulkevina rohkenemme odottaa, että toiveemme täyttyvät ja unelmamme toteutuvat aina sen mukaan, mitä Korkeampi Voimamme hyväksi näkee. Juuri nyt Al-Anon-keskuspalvelulla on sydämellään talouteen liittyvä pyyntö jäsenistöllemme ja Korkeammalle Voimallemme. Ryhmämäärän pienentyessä lahjoitukset ja kirjamyynti ovat vähentyneet. Vaikka menoleikkauksia on tehty kolmen viimeisen vuoden aikana niin paljon kuin on pystytty, kustannukset ovat nousseet. Esimerkiksi kansainvälisten edustajiemme osallistuminen vuoden 2024 IAGSM-kokoukseen tulee maksamaan noin 1 000 euroa budjetoitua enemmän.

Al-Anonia tarvitaan edelleen ja siksi meidän tulee noudattaa kaikissa toimissamme perinteiden henkeä, joista ensimmäinen on "Vain riittävät käyttövarat ja runsas vararahasto luovat toiminnan taloudellisen perustan". Kyse ei ole siitä, että rahat juuri tänään olisivat loppumassa. Jos toiminnan tuotot jäävät pysyvästi pienemmiksi kuin mitä toiminnan säilyttäminen nykyisessä muodossa edellyttää, joudumme muutaman vuoden kuluttua pohtimaan toimintojen (mm. kirjallisuus, Tietoavain-lehti, toimisto) karsimista tai lakkauttamista. Viidennen perinteen mukaan "Al-Anon-perheryhmällä on vain yksi tarkoitus: Auttaa alkoholistien perheitä." Sen toteuttamiseksi tarvitsemme kuitenkin ryhmätiloja, kirjallisuutta, yhteisiä kokoontumisia ja toimistoa, jotka kaikki edellyttävät myös taloudellista panosta.

Kaikki me, jotka olemme saaneet apua Al-Anonista, osaamme varmasti arvostaa yhteisöämme ja olla kiitollisia omasta ja Al-Anon-ystäviemme toipumisesta. Haluamme myös, että voimme tarjota Al-Anonin parantavaa voimaa mahdollisimman monelle alkoholistin läheiselle. Toimintamme on seitsemännen perinteen mukaan täysin omavaraista, joten joudumme jokainen omalla kohdallamme pohtimaan, mikä on oma osuuteni eli miten voisin osallistua myös rahallisella panoksella yhteisömme toimintaan. Mitään jäsenmaksujahan meillä ei ole, joten jokainen toimii oman harkintansa ja oman tilanteensa mukaan. Kaikesta huolimatta nautitaan keväästä ja käydään ryhmissä!

Lisäksi kannattaa muistaa, että keskuspalvelun tilille voi laittaa lahjoituksen milloin vaan, vaikkapa säännöllisesti joka kuukausi. Ryhmien ja alueiden viitenumerot sekä ohje yksittäisille jäsenille löytyvät kotisivulta.

Vuoden teema "Voimaa rakkaudesta" -terveisin hallituksen jäsenet Heli, Sini, Heidi, Anne-Mari ja Eila