UUDENMAAN RYHMÄT

Esbo, Svenska Al-Anon

Möte

TID: torsdag kl. 19

PlATS: Frälsehemmansgränden 1, Esbo

Ryhmätauot: katso ryhmäluettelo Uudenmaan ryhmät

Välkommen till vår Al-Anon grupp!

Vi samlas till möten varje torsdag kl. 19.00 i möteslokalen i Olars kyrka (svenska avdelningen), Frälsehemmansgränden 1. Vårt möte är ett slutet möte, vilket betyder att det är avsett endast för anhöriga och/eller vänner till någon som dricker för mycket. Det finns också öppna Al-Anon-möten som är avsedda för alla som är intresserade av Al-Anons program.

Vår grupp är rätt liten (och hemtrevlig). Ofta cirka fyra till sex personer, men ibland fler, ibland färre. Vi brukar tända ett ljus och dricka en kopp te eller kaffe, medan någon inleder mötet med att läsa en text högt. Mötet pågår i två timmar med ett givet tema, som gruppen gemensamt beslutar om. Det kan vara texter ur någon av våra böcker med dagliga reflektioner eller Al-Anons steg och traditioner. Vi använder endast litteratur som är godkänd av World Service Conference Al-Anon Family Groups. På våra möten talar vi i tur och ordning och inte i munnen på varandra. Vi ger inte råd, men hjälper varandra genom att dela med oss av våra egna erfarenheter. Vi brukar säga: "Ta till dig det du tycker om och låt resten vara." Var och en utvecklas i sin egen takt och fattar egna, självständiga beslut.

Vi är anonyma på våra möten. Du kan använda ditt eget förnamn eller ett påhittat namn. Allt vi diskuterar på våra möten och medlemmar emellan ska betraktas som ett förtroende. Vi berättar aldrig vem vi sett eller vad vi hört på ett möte.

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto