Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

( **@**Osa sähköposti-palveluista tai -ohjelmista voi tulkita Al-Anonilta saapuneen sähköpostin roskapostiksi. Muistathan siis tarkistaa myös roskapostikansiosi.)

 

 

 

 

Miten ryhmä toimii

Ryhmien yhteystiedot
Al-Anon-ryhmät kokoontuvat kerran viikossa noin kahden tunnin palavereihin sovittuun aikaan ja paikkaan.
Ryhmätapaaminen perustuu kiertävään puheenvuoroon luetun tekstin tai kokemusalustuksen pohjalta. Puheenvuoron voi kukin vuorollaan käyttää, mutta halutessaan voi vain kuunnella. Al-Anonissa ei kommentoida toisten esittämiä asioita eikä anneta neuvoja. Jokainen omaksuu keskustelusta sen, mikä itselle on juuri sillä hetkellä tärkeää. Periaate on ”Ota mitä haluat ja jätä loput”. Jokainen voi kypsyä omiin ratkaisuihinsa omalla tavallaan, omassa tahdissaan. Al-Anonissa ei keskustella jäsenten uskonnollisista näkemyksistä eikä niiden puutteesta. Al-Anonissa ei myöskään kannateta eikä vastusteta mitään asiaa, terapiaa eikä hoitoa.

Ryhmässä kuulee, miten osallistujat ovat selviytyneet ahdingostaan ja kuinka he ohjelmaa soveltamalla pyrkivät elämässään tasapainoon ja onnellisempaan, sisältörikkaaseen elämään.

Ryhmät ovat omatoimisia ja perustuvat keskinäiseen, vapaaehtoiseen palveluun. Kahvinkeittoon ja muihin palvelutehtäviin osallistuminen omien voimavarojen mukaan auttaa konkreettisesti tulemaan ulos eristyneisyydestä ja edistää itsetunnon toipumista.