Yhden alkoholistin juomisesta kärsii tutkimusten mukaan vähintään neljä läheistä. Al-Anon auttaa ihmisiä, joiden elämään vaikuttaa tai on vaikuttanut jonkun läheisen juominen. Alkoholiperheiden teini-ikäisille lapsille on Alateen-ryhmiä ja Alateenin chat-ryhmä.
Suomessa Al-Anon-ryhmät toimivat useilla eri paikkakunnilla. Ensimmäiset läheisten ryhmät perustettiin Suomeen 1953. Al-Anon toimii 131 maassa, joissa on yhteensä 24.000 Al-Anon-ryhmää ja 2.300 Alateen-ryhmää.
Vaasan ammattikorkeakoulun Sosiaali- ja terveysalan opinnäytetyönä tekemän jäsenkyselyn 2012 tarkoituksena oli tuottaa tilastotietoa Al-Anon-ryhmissä kävijöistä Al-Anon-yhteisön sisäiseen käyttöön, sekä kertoa sellaisille ihmisille, joille Al-Anon ei ole tuttu, millaiset ihmiset hakevat apua Al-Anonista. Tutkimuksessa selvisi, että jäsenet olivat tyytyväisiä Al-Anon-ryhmien vaikuttavuuteen ja Al-Anon-jäseniä oli tasaisesti ympäri Suomea.
Nimettömyysperiaate:
Al-Anonin periaatteisiin kuuluu nimettömyys julkisuudessa. Se tarkoittaa sitä, että Al-Anonin ja Alateenin jäsenet eivät esiinny julkisuudessa (lehdissä, televisiossa, radiossa) omalla nimellään eivätkä omilla kasvoillaan. Pyydämme siis, ettei jäseniämme kuvata eikä heidän koko nimiään julkaista. Uskomme, että nimettömyysperiaatetta noudattaen pystymme parhaiten auttamaan alkoholistien perheitä.
Meidän Perhe -lehden artikkeli 21.8.2012 otsikolla "Toimi näin, jos puolisosi juo".
Helsingin Sanomien Oma Elämässä 7.5.2012 julkaistu juttu otsikolla "Lapseni juo".
Aamupostissa 17.4.2011 julkaistu juttu Al-Anonista otsikoilla "Vain saman kokenut ymmärtää alkoholistin läheistä" ja "Al-Anonissa keskustellaan nimettöminä ja luottamuksella" (sivulla 6).
Helsingin Sanomien NYT-liitteessä 7.4.2011 julkaistu juttu "Miltä tuntuu, kun läheinen on päihdekoukussa?"
Pohjois-Karjala 12.4.2011 otsikolla "Al-Anon antoi uuden elämän".