Tietoavain-lehden tilaajille!

13.05.2024

Tärkeää tietoa Tietoavain-lehden tilaajille

Rakkaat jäsenemme ja lehden lukijat


Vuoden 2024 palvelukokous pidettiin Ähtärissä 6.4.–7.4. Kokouksessa oli käsiteltävänä mm. uusienkeskuspalvelun jäsenten valinta vaihtovuoroisten tilalle. Uudet henkilöt valittiin kuuteen vapaana olleeseen tehtävään eli kaksi hallituksen jäsentä, hallituksen varajäsen, kirjallisuustoimikunnan puheenjohtaja, tiedotustoimikunnan puheenjohtaja ja kansainvälinen varayhdyshenkilö. Sen sijaan jäsenjulkaisutoimikunnan ja Alateen-toimikunnan puheenjohtajiksi ei ollut ehdokkaita. Tästä syystä palvelukokous päätti laittaa nämä toimikunnat tauolle. Toimikunnat voivat jatkaa toimintaansa, jos yhteisöstä löytyy ehdokkaita puheenjohtajiksi. Keskuspalvelu valtuutettiin hyväksymään mahdolliset uudet puheenjohtajat eli uutta palvelukokousta ei tarvitse järjestää.


Tietoavainlehti on toiminut jäsenistöllemme tiedottamisen ja toipumisen välineenä jo vuosia, eikä
sen ole koskaan ollut tarkoitus tuottaa voittoa. Tilaajamäärien laskiessa olemme kuitenkin olleet jo usean vuoden ajan tilanteessa, jossa lehden tilaamisesta tulevat tuotot eivät enää kata sen
tekemisestä tulevia kuluja (taitto, painatus ja postitus). Jäsenjulkaisutoimikunta kokoaa vielä
toukokuun lehden ja loppuvuoden lehdet jäävät toimittamatta ilman uutta puheenjohtajaa.
Jos uutta puheenjohtajaa ei löydy ja loppuvuoden lehdet jäävät kokoamatta, palvelukokous päätti, että tilaajille palautetaan jo maksetusta painetusta lehdestä 15,80 €/vuositilaus ja digilehdestä 10,90 €/vuositilaus. Tilaajien (ryhmä tai yksittäinen jäsen) tulee ilmoittaa toimistonhoitajalle, jos he haluavat palautuksen. Yhteisön taloustilanteen takia olisi kuitenkin toivottavaa, että lehden tilaajat jättäisivät palautettavat summat yhteisölle 7. perinteen lahjoituksena.


Jos uusi puheenjohtaja löytyy ja aloittaa tehtävässä ennen kesäkautta, lehtitilaus jatkuu vuoden
loppuun entiseen tapaan. Joka tapauksessa olemme tilanteessa, jossa Tietoavainlehden osalta
tarvitaan muutoksia, joilla kustannuksia saadaan pienemmiksi. Lehden nykymuotoinen
julkaiseminen onnistuu ainoastaan siinä tapauksessa, että lehti saa yli 100 uutta tilaajaa.


Palvelukokouksen valtuuttamana Al-Anonin hallitus