UUDENMAAN RYHMÄT

Kivenlahden Al-Anon

Ryhmän kokoukset

AIKA: to klo 19

PAIKKA: Kipparinkatu 8, Espoo (Espoonlahden kirkko)

 Huom! Ryhmä on kesätauolla 26.5-31.8.2022.

 

Sijainti

Kivenlahden Al-Anon kokoontuu Espoonlahden kirkossa joka torstai klo 19-21. 

Ryhmän toiminta

Ryhmämme on toiminut jo noin 40 vuotta ja se on antanut lohdutusta ja tyyneyttä lukuisille yhteisömme jäsenille. Ryhmän toimintaa voidaan pitää varsin lämminhenkisenä ja luotettavana - se onkin edellytys oman itsensä parantamiseksi vertaisryhmän tuella. 

Ryhmässämme ei ole johtajia, vain palvelijoita. Vuorollaan kukin voi halutessaan toimia illan vetäjänä ja/tai alustajana huolehtien kiertävien puheenvuorojen tasaisesta jakautumisesta kaikille osallistujille.

Luonnollisesti aiheemme liikkuvat läheistemme alkoholismin aiheuttaman henkisen epätasapainon palauttamisen ympärillä. Joka päivälle valitaan yksi aihe Al-Anonin keskeisestä ohjelmasta - sen kahdestatoista askeleesta kohti henkistä tasapainoa ja tervehtymistä, ohjelman iskulauseista sekä kahdestatoista ryhmän toimintaa ohjaavasta perinteestä. Tilaisuuden yhteydessä voit hankkia myös erittäin korkealuokkaista Al-Anon-kirjallisuutta.

Tulokas huomaa hyvin nopeasti tulleensa yhteisöön, jossa jokainen ymmärtää toisen tuskaa ja häpeää. Toisten ymmärtäväisellä asenteella ja omalla päättäväisellä ohjelmaan sitoutumisella on mahdollisuus saavuttaa tyyneys ja selkeä mieli oman elämänsä paremmaksi saamisesta. On myös mahdollista, että ohjelmassa opitun ymmärtäväisen mutta oikean suhtautumisen myötä myös oman läheisen tilanne helpottuu.

Mahdollisena tulokkaana sinulta ei odoteta mitään - olet saava osapuoli. Riittää, että astut avoimin mielin haluamanasi torstai-iltana ovestamme sisään. Loppu hoituu itsestään. Kaikki toiminta on anonyymiä ja se kunnioittaa yksityisyyttä sen kaikissa muodoissa. Voit jakaa tuskaasi kertomalla tilanteestasi tai istua hiljaa ja kuunnella muiden kokemuksia. Huomaat heti, että aiheemme on yhteinen ja kaikilla samankaltainen. Jokaisen mielipide on hänen omansa ja kenenkään ajatuksia tai kertomuksia ei arvostella eikä viedä ovemme ulkopuolelle. Jokaisessa puheenvuorossa on kuitenkin aina jokin uusi ajatus, joka saa meidät muuttumaan kerta kerralta tasapainoisemmaksi ihmiseksi - vain siitä on kysymys.

Olet lämpimästi tervetullut!

Al-Anon-toimisto

Iso-Heikkiläntie 8, 20200 Turku

Toimisto avoinna ma-ke klo 8-15

Al-Anon Suomi Facebookissa

Al-Anon Suomen virallinen Facebook-sivusto