Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

( **@**Osa sähköposti-palveluista tai -ohjelmista voi tulkita Al-Anonilta saapuneen sähköpostin roskapostiksi. Muistathan siis tarkistaa myös roskapostikansiosi.)

 

 

 

 

Miten Al-Anon auttaa

Al-Anonin ja sen ryhmien ainoa tarkoitus on auttaa alkoholiongelmaisten läheisiä. Se tapahtuu 12 askeleen ohjelman avulla.

Alkoholismi on koko perheen sairaus.

Alkoholismin pyörityksessä perheen jokaisen jäsenen ruumiillinen ja henkinen hyvinvointi joutuu koetukselle. Pian he alkavat käyttää vääränlaisia keinoja selviytyäkseen. Nämä keinot vahingoittavat eniten heitä itseään, mutta myös muita lähipiirin ihmisiä.

Al-Anon-ryhmässä opit, että läheisesi huonotuulisuus, äkkipikaisuus, rattijuopumus jne. saattavat itse asiassa olla alkoholismin oireita.

Al-Anon-ryhmässä ei anneta neuvoja eikä valmiita ratkaisuja, vaan ryhmän jäsenet jakavat siellä kokemuksensa.

Muiden kokemuksia kuunnellessasi huomaat, että et enää yksin taistele ongelmasi kanssa. Saat tietää, miten muut alkoholiongelmaisten läheiset ovat selviytyneet ahdingostaan ja kuinka he 12 askeleen ohjelman avulla pyrkivät elämässään tasapainoon, vaikka läheinen henkilö vielä jatkaisi juomistaan.

Al-Anon-ryhmässä opit, ettei kukaan toinen ihminen voi raitistaa alkoholistia eikä aiheuttaa hänen juomistaan. Opit myös toisten kokemuksista, miten voit voittaa pelkosi ja epävarmuutesi ja aloittaa omien voimavarojesi etsimisen.

Al-Anon ei ole sitoutunut mihinkään uskonsuuntaan, kirkkokuntaan, poliittiseen ryhmittymään, järjestöön tai yhteiskunnalliseen laitokseen. Se ei ota kantaa kiistakysymyksiin, ei puolesta eikä vastaan. Jäsenmaksuja ei ole. Al-Anon on omavarainen ja toimii jäsentensä vapaaehtoisten avustusten turvin.

Testaa onko Al-Anon sinua varten?


pdf liite

Al-Anon-jäsentutkimus