Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

( **@**Osa sähköposti-palveluista tai -ohjelmista voi tulkita Al-Anonilta saapuneen sähköpostin roskapostiksi. Muistathan siis tarkistaa myös roskapostikansiosi.)

 

 

 

 

Mikä on Al-Anon

Al-Anon-ryhmät tarjoavat alkoholiongelmaisten läheisille vertaistukea. Ryhmätapaamisissa läheiset jakavat kokemuksensa, toivonsa ja voimansa. Ryhmässä käymisen ainoa edellytys on perheenjäsenen tai ystävän alkoholiongelma, joten ryhmissä käy puolisoita, vanhempia, lapsia, sisaruksia ja muita läheisiä.

Al-Anon ei rekisteröi jäseniään eikä ole sitoutunut mihinkään oppisuuntaan eikä uskonnolliseen eikä poliittiseen järjestöön. Toiminta kustannetaan jäsenten vapaaehtoisen tuen turvin. Jäsenmaksuja ei ole.

Toiminnan periaatteet

Toiminnan periaatteita ovat vapaaehtoisuus, nimettömyys ja luottamuksellisuus. Periaatteet pohjautuvat Al-Anonin ohjelmaan, joka muodostuu kahdestatoista henkilökohtaisen kasvun askeleesta ja kahdestatoista ryhmien toimintaa ohjaavasta perinteestä sekä kahdestatoista palvelukäsitteestä.

Kaksitoista askelta ovat ehdotuksia, jotka kuvaavat sellaista asioihin suhtautumista, joka auttaa terveempään elämään. Kahdentoista perinteen soveltaminen aikaansaa hyvän ja turvallisen ryhmähengen, joka parhaiten tukee jäsenten kehittymistä ja henkistä kasvua. Perinteiden ehdottamaa käyttäytymistä voi toteuttaa kaikissa ryhmissä, niin perheessä kuin työssäkin.

Askeliin, perinteisiin ja käsitteisiin voit tutustua alla olevista linkeistä. Näin luettuina ne eivät välttämättä avaudu, mutta ryhmässä kuulet miten ihmiset soveltavat niitä elämäänsä.


pdf liite

Tulosta Al-Anonin esite

pdf liite

Ahdistaako läheisesi juominen -juliste
Kaksitoista askelta

Toivumme Al-Anonissa kahdentoista askeleen ohjelman avulla. Sen periaatteet ovat yleismaailmallisia ja soveltuvat jokaiselle henkilökohtaisista uskonkäsityksistä riippumatta. Pyrimme ymmärtämään askelia syvällisesti ja rukoilemme viisautta osataksemme soveltaa niitä omaan elämäämme. Lue lisää

Kaksitoista perinnettä

Perinteet opastavat jäseniä toimimaan keskenään sovussa ja yhteistyössä. Ne tukevat Al-Anon-ryhmien sekä koko Al-Anon-yhteisön kasvua. Ryhmissä saatu kokemus on osoittanut, että yhtenäisyys riippuu näiden periaatteiden hyväksymisestä ja niistä kiinnipitämisestä. Lue lisää

Palvelun kaksitoista käsitettä

Kaksitoista käsitettä ohjaa meitä palvelutehtävissä ja määrittelee palveluelinten välisiä suhteita. Käsitteiden opastuksella voimme yhteisönä parhaiten tehdä kahdennentoista askeleen työtä ja viedä Al-Anon-sanomaa ympäri maailmaa. Lue lisää

AL-ANONIN JULISTUS

ALKAKOON SE MINUSTA Lue lisää