Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

 

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

Asiointi toimistossa toistaiseksi vain puhelimella ja sähköpostilla. Jos haluat käydä toimistolla ilmoittele asiasta etukäteen.

( **@**Osa sähköposti-palveluista tai -ohjelmista voi tulkita Al-Anonilta saapuneen sähköpostin roskapostiksi. Muistathan siis tarkistaa myös roskapostikansiosi.)

 

 

 

 

Ylpeys

Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 11/2020

Me annamme tulokkaalle puhelinnumeromme ja kerromme, että saa ja pitääkin soittaa kun tulee paha olo, ahdistaa ja tarvitsee kuuntelijaa. Ja kuinkas kävikään kun itseä ahdisti, oli paha olla ja olisi tarvinnut kuuntelijaa.

Mieheni joutui neljäksi päiväksi sairaalaan ja hän piti yhteyttä AA-ystäviinsä ja hoiti itseään sillä tavalla. Minä huomasin jääneeni totaalisesti yksin ajatusteni kanssa. Ei ollut ketään kenelle olisi voinut kertoa huolistaan ja ajatuksistaan. Suurin osa vanhoista ystävistäni ovat nukkuneet pois ja loput eivät enää ole kuuntelukunnossa. Käyn kuitenkin Al-Anon ryhmässä, mutta ylpeyteni esti minua soittamasta ryhmätovereilleni. Pitäisihän näin kauan ryhmässä käyneen olla niin ”kehittynyt” ettei tarvitse soittaa. Kävin kyllä mielessäni kenelle voisin soittaa, mutta tulin siihen tulokseen, että kaikilla oli tärkeämpää tekemistä kuin kuunnella minua. Piti kärsiä kolme päivää ennen kuin ylpeys antoi periksi ja soitin ystävälleni Al-Anonissa. Kyllähän olo helpotti, kun sain puhua ystävän kanssa, joka ymmärtää. Kerroin tämän seuraavassa ryhmässä ja sain ystävällisiä ”nuhteita”.

Kyllä meidän ”vanhojenkin” pitää muistaa ettei kaikkea tarvitse kantaa yksin, vaan ryhmäläiset ovat myös meitä varten. Mukavaa syksyä kaikille.

Ilmintyttö