Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

( **@**Osa sähköposti-palveluista tai -ohjelmista voi tulkita Al-Anonilta saapuneen sähköpostin roskapostiksi. Muistathan siis tarkistaa myös roskapostikansiosi.)

 

 

 

 

Tämäkin menee ohi

Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 9/2019

 

Tämäkin menee ohi. Se on ollut jo kauan yksi suosikki-iskulauseistani. Se vaikuttaa aluksi yksinkertaiselta, ja sen muisteleminen vaikeiden hetkien tullessa on ollut helppoa. Olen hokenut sitä välillä kuin mantraa, ja se on tuonut helpotusta omalta osaltaan vaikeuksiini alkoholistin rinnalla eläessäni.

Olen huomannut aikaa myöten, että se tuo kuitenkin lisää mietittävää omaan suhtautumistapaani, ja herättää kysymyksiä: mitä sitten kun tämäkin vaikea tilanne on ohi? Tilanteet muuttuvat ja tulee uusia tilalle. Mutta kun tulee kivoja uusia tilanteita, niin entä sitten? Menevätkö nekin ohi?

Hyvin usein olen katsellut taivaalle: minkähänlaisia pilviä siellä on juuri nyt, ovatko ne pieniä, kevyitä pumpulihattaroita poutaisella säällä, vai suuria, mustia, sademyrskyjä ennustavia. Monesti toiveeni tai pelkoni tässäkään asiassa eivät ole toteutuneet, vaan sää on muuttunutkin aivan toisenlaiseksi. Olin taas turhaan ennakoinut tapahtumia, joita en voinutkaan tietää tai hallita. On otettava vastaan uudet tuulet, jotka puhaltavat mistä haluavat.

Sovellan näitä mietteitäni aina alkoholisminkin aiheuttaessa monenlaisia vastoinkäymisiä pitkän ja karikkoisen liittomme aikana, mutta on niitä kauniita ja hyviäkin päiviä ollut, se minun on myönnettävä. Ne mustat pilvet menevät kuitenkin aikanaan ohi. Saan nauttia kauniista ilmoista, mukavista hetkistä uusien ja vanhojenkin ystävien tapaamisista, monista itseäni kiinnostavista tapahtumista, mitä vain pystyn elämääni vastaanottamaan. Siitähän mielestäni elämässä on kysymys, vastaanottamisen kyvystä, loukkaamatta toisia ja loukkaantumasta turhista, iloita siitä mikä on mahdollista. Ilonaiheita löytyy kuitenkin, kunhan vain etsii. Pienistä puroista kasvaa suuriakin virtoja, ja pienet ilot voivat kasvaa moninkertaisiksi. Niistä saan voimavaroja tuleviin koitoksiin. Muistan vain rukoilla kärsivällisyyttä ja tyyneyttä huonojen hetkien tullessa,

Vaikka alkoholistimieheni ei olekaan löytänyt raittiutta, jota niin kovasti toivon, tiedän, että myös raittiissa perheissä on omat ongelmansa. Olen Al-Anonin ja Korkeamman Voiman avulla saanut kuitenkin elämääni luottamusta ja toivoa, että voin vastaanottaa myös vaikeita tilanteita ja selvitä niistä keveämmin mielin.

                                           Ritva