Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

( **@**Osa sähköposti-palveluista tai -ohjelmista voi tulkita Al-Anonilta saapuneen sähköpostin roskapostiksi. Muistathan siis tarkistaa myös roskapostikansiosi.)

 

 

 

 

Vain Jumalan armosta

Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 11/2019

Kun pääsin Al-Anoniin vuosia sitten olin käynyt kauppaa Jumalan kanssa pyytäen alkoholistin raitistumista. Minä hävisin sen kaupankäynnin. Kun sitten ohjelmassa puhuttiin Jumalasta, ajattelin, että tämä on jonkin sortin uskonnollinen järjestö ja minusta yritetään tehdä uskovaista. Olin hyvin omavoimainen ja väärällä tavalla ylpeä.

AA:n vuosipäivillä ja valtakunnallisilla päivillä kuulin raitistuneiden alkoholistien puhuvan siitä kuinka kiitollisia he olivat raittiudestaan ja vain Jumalan armosta. Ajattelin, että kyllä siinä on alkoholistilla suurempi osuus raittiutteensa eikä millään armolla! En millään halunnut luopua omavoimaisuudestani. Tuo iskulause ” Vain Jumalan armosta” on ollut minulle hyvin vaikea ymmärtää. Mikä armo? Mitä se tarkoittaa?

Käyn hyvin harvoin kirkossa. Eräänä sunnuntaina tuli kuitenkin tunne, että voisin mennä kirkkoon. Siellä saarnasi tuttu pappi. Hän puhui armosta ja kysyi: ”Mitä on armo?” Ja vastasi: ”Armo on Ansaitsematon Rakkaus Minun Osakseni”.

Tämän vuoksi minun piti tulla kirkkoon, kuullakseni tuon. Al-Anonissa olen saanut ansaitsematonta rakkautta, täällä olen saanut olla sellainen kuin olen. Al-Anonissa olen saanut rakkauden ilmapiirissä kasvaa ja toipua, kapinoida, erehtyä, tehdä vääriä päätöksiä ja opetella elämään niillä työkaluilla, jotka ohjelma minulle valmiina tarjoaa. Vain korkeamman voiman (jumalan) armosta.

Kiitollisuudella Kyllikki

Korkeampi voima on jokaisessa palaverissa hiljainen kuuntelija.