Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

( **@**Osa sähköposti-palveluista tai -ohjelmista voi tulkita Al-Anonilta saapuneen sähköpostin roskapostiksi. Muistathan siis tarkistaa myös roskapostikansiosi.)

 

 

 

 

Oma toipumisen tieni

Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 10/2019

Katseeni kääntyy vuoteen 1990, jolloin avasin ensimmäistä kertaa Al-Anonin oven. Siitä on jo pian kolmekymmentä vuotta. Aika on kulunut nopeasti ja edelleen tunnen ajoittain olevani tulokas. Olen sisäistänyt ohjelman niin, että minulla on oma aikatauluni omalle kasvulleni ja voin aina tarvittaessa kerrata askeleita, perinteitä ja käsitteitä niin paljon kuin tilanne vaatii.

Yksi asia, joka minulle on valjennut näinä vuosina ovat perinteet ja niiden merkitys yhteiselle menestykselle. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat ryhmässä pitkään käyneet Al-Anonit. He ovat esimerkkejä tulokkaille ja kertovat mukana olemisellaan oman hoidon tärkeydestä.

Alkoholistit puhuvat ryhmässä omia tarinoitaan ja yrittävät ohjelman avulla pysyä raittiina. Meille Al-Anoneille on tärkeä tunnistaa omat tarpeet ja toimia niin, että tulemme kuulluksi ja nähdyksi. On opittava kysymään itseltään; Miten voin tänään? Mitä tarvitsen? On opittava kuuntelemaan omaa sisintään ja kunnioittamaan itseään. Hyvä elämä rakentuu tekemällä oikeita valintoja ja olemalla avoimin mielin elämässä mukana.

Jokainen meistä ansaitsee terveen ja onnellisen elämän. Kaikella on aikansa. Ohjelman avulla voimme saavuttaa juuri niitä asioista elämässä, joita haluamme ja jättää pois niitä, joita emme tarvitse. Omat valintamme vaikuttavat, miten toimimme ja mitä asioita saavutamme. Oma osuus on aina tehtävä. Tänään voin aloittaa ja luvata, että yritän tehdä parhaani. Eilinen on eletty ja siitä on vain muisto jäljellä. Pienet asiat tuovat merkityksen elämään. Kesän tuoksu ja linnun laulu ovat asioita, jotka ovat kaikkien meidän ulottuvilla.

Nautitaan elämästä. Elämä on liian lyhyt murehtimiseen. Annetaan elämän laulaa, suodaan itsellemme iloa ja onnellisuutta. Ollaan avoimia elämälle ja otetaan vastaan mitä elämällä on meille tarjottavaa.

"Elämä on kaunis ja hyvää elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille.” (Irvin Goodman: Maailma on kaunis.)

 

Hillevi