Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

Toimisto suljettu 27.6.-28.7.2019

 

 

 

Luovuttaminen

Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 03/2019

Ohjelmamme kolmannessa askeleessa päätämme luovuttaa tahtomme ja elämämme Jumalan huomaan sellaisena kuin hänet käsitämme. Tulokkaana luulin, että nyt sitten minusta yritetään tehdä täällä uskovaista ja en sitä halunnut. Ymmärsin askeleen väärin ja kipuilin siinä monta vuotta.

Onko luovuttaminen kokonaisuudessaan luovuttamista? Eikö itsellä saa enää olla mitään tahtoa? Miten se elämä luovutetaan? Milloin tulee se hetki jolloin luovuttaa? Kumpi pitää luovuttaa ensin, tahto vai elämä? Mille luovutetaan? Teinkö asiasta liian monimutkaisen?

Sitten tuli uusi askelkirja, jossa oli ihana sammakkotarina: kolme sammakkoa istui lehdellä ja yksi niistä päätti hypätä pois. Montako jäi? Kolme, se vasta päätti. Tämä sopi minulle!

Muistin, että jossakin kirjassa oli vertaus veneestä ja työkaluista, jotka tämä ohjelma antaa. Aloin yhdistämään ajatuksiani ja kokemuksiani. Olin tehnyt liian nopeasti paljon virheellisiä päätöksiä ongelmatilanteissa ja ne olivat usein johtaneet kriiseihin. Olin aina samoissa ongelmissa, kunnes opin pikkuhiljaa hellittämään ja antamaan aikaa itselleni ja ratkaisuille. Kuinka ollakaan, kriisit vähenivät. Ei ne loppuneet, eihän elämä ole koskaan ongelmatonta.

Olenko luovuttanut? Olen. En vain tiedä, onko se tahtoni vai elämäni. Minun on helpompi elää, minulla on oma korkeampi, joku...Toisten suhteen olen luovuttanut. Ympärilläni olevat ihmiset ovat kukin omalla laillaan mielenkiintoisia, heitä en pysty muuttamaan. Heissä on myös varoittavia esimerkkejä, joiden kaltaisiksi en halua tulla. Heitäkin minä tarvitsen. Tiedän, että saan omavoimaisuuteni takaisin heti, kun haluan. Mutta se ei ole hyväksi minulle.    

                      Kyllikki