Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

( **@**Osa sähköposti-palveluista tai -ohjelmista voi tulkita Al-Anonilta saapuneen sähköpostin roskapostiksi. Muistathan siis tarkistaa myös roskapostikansiosi.)

 

 

 

 

Helsinki, Kello viiden Al-Anon (Herttoniemi)

Kokoontuu torstaisin klo 17 - 18.30, Mäenlaskijantie 4, 00810 Helsinki

Herttoniemen metroasemalta n 700 metriä, ensin Hiihtomäentietä ja sitten kääntyy vasemmalle Mäenlaskijantielle, mäki ylös, vaaleansininen rakennus, käynti rakennuksen takaa. Ryhmään käynti on esteetön. Ryhmätila on avara ja miellyttävä.

 

Ryhmän toiminta

Ryhmä alkaa klo 17 lyhyellä hiljaisella hetkellä, jolloin mietimme, miksi tulimme tänään Al-Anon- ryhmään. Sen jälkeen vetäjä lukee tekstin Mitä Al-Anon on, jonka jälkeen ryhmään osallistujat lukevat vuorotellen Al-Anonin 12 askelta. Jos ryhmässä on ensikertalainen, vetäjä lukee tervetulotoivotuksen ja ensimmäisen askeleen ennen palaverin käynnistymistä. Mikäli ensikertalaista ei ole, vetäjä lukee joko jonkun askeleen tai jotain muuta ryhmäläisten sopimaa Al-Anon -tekstiä, jonka jälkeen palaveri käynnistyy.  Puheenvuoroja jaettaessa käytämme kelloa, ja puheenvuoron pituus määräytyy osallistujien määrän mukaan.

Kuukauden ensimmäisenä torstaina pidetään ryhmän käytännön asioita käsittelevä asiapalaveri ennen varsinaisen palaverin alkua klo 16.30 - 17. Asiapalaverin jälkeisessä palaverissa luemme kuukauden numeron mukaisen perinteen ja käsitteen (esim. kesäkuussa 6. perinne ja 6. käsite, marraskuussa 11. perinne ja 11. käsite) ennen palaverin käynnistymistä.

Ryhmällä on oma WhatsApp–ryhmä ryhmän jäseniä varten.  Siellä viestitään ryhmän käytännön asioista: vetovuoroista, kahvinkeittovuoroista, kirjatilauksista ym.  WhatsApp–ryhmään voi liittyä jokainen, joka haluaa kuulua Kello viiden Al-Anon–ryhmään.

Kaikissa toimissaan ryhmä pyrkii noudattamaan Al-Anonin perinteitä ja periaatteita muistaen aina, että ryhmän ainut tarkoitus on viedä sanomaa alkoholistien läheisille ja että ryhmään ensimmäistä kertaa tuleva on sen kokoontumiskerran tärkein osallistuja.