Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

 

 

 

Palvelemisen parantava voima

Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 02/2018

”Yhteisömme säilyy hengissä pyyteettömän rakkauden varassa. Yhteinen ongelma on tuonut meidät Al-Anoniin ja yhteinen päämäärä vie meitä eteenpäin. Tarvitsemme toisiamme ja jokainen on tärkeä. Keneltäkään ei vaadita muuta kuin mitä hän on vapaaehtoisesti valmis antamaan. Tulemme mielellämme uudestaan, koska pyyteetön rakkaus luo turvallisuutta. Toivumme sen helliminä. Pyyteetön rakkaus vaatii harjoitusta. Saamme siihen mahdollisuuden Al-Anonissa tehdessämme siellä vapaaehtoista palvelutyötä.”

(Lainaus kirjasta Al-Anon toimii – työkaluja alkoholistien läheisille kohdasta Palvelutoiminta)

 

Kun menen Al-Anon ryhmään, joka kerta tunnen siellä lämmön, ymmärryksen, turvallisuuden ja pyytettömän rakkauden ilmapiirin. Tunne, että voin olla oma itseni, eikä kukaan arvostele tai vaadi olemaan mitään muuta. Olen hyvin kiitollinen Al-Anonille ja sen ohjelmalle, onhan se auttanut ja antanut minulle työkaluja toipumaan omassa sairaudessani alkoholistin läheisenä.

Alkutaipaleellani toipumisessa ja ottaessani palvelutehtäviä, en ole ymmärtänyt sen syvällisempää merkitystä toipumiselleni. Olen ottanut palvelutehtäviä kiitollisuudesta Al-Anonia kohtaan ja haluan niin sanotusti antaa takaisin yhteisölle, kun itse olen saanut siltä niin paljon hyvää. Olen ollut ryhmän rahastonhoitajana ja edustajana sekä toiminut alue-edustajana. Tällä hetkellä olen saanut palvella keskuspalvelussa. Toisaalta voisi myös sanoa, että minun taipaleeni palvelutehtävissä on ollut varsin poikkeuksellinen. Olen kuin hiukan ajautunut tehtäviin ja minulle on tuotu eteen haasteita, eikä aina ole mennyt helpoimmalla tavalla. On myös ajoittain ollut epämukavuusalueellani. Mielestäni sillä on ollut tarkoituksensa ja olen saanut mahdollisuuden oppia uusia asioita sekä oppia tuntemaan itseäni. Olen saanut tehdä sellaisia asioita, joita en ole ennen tehnyt. Itseluottamukseni on kohonnut, kun olen huomannutkin osaavani asioita, joita en aikaisemmin uskonut osaavani tai pystyväni tekemään. Kukapa olisi minusta uskonut muutama vuosi sitten, että nyt minä voin puhua ja esiintyä ihmisten edessä. Minä, joka olen ujo ja arka, enkä uskalla sanoa mielipidettäni, koska pelkään toisten reaktioita. Palvelutehtävässä saa mahdollisuuden tutkiskella itseään ja selvittää, mitkä asioista kuuluvat minulle ja mitkä ovat muiden vastuulla. Saa opetella hoitamaan vain ne asiat, jotka kuuluvat minulle ja antaa muiden hoitaa ne, jotka kuuluvat heille. Olenhan ollut ja varmasti olisin edelleenkin hyvinkin näppärä hoitamaan muiden asiat paremmin kuin he itse. Itselleenkin on hyvä osata määritellä omat rajansa. Kuinka sitä haluaisikaan olla täydellinen, mutta oma epätäydellisyys on hyväksyttävä ja oltava armollinen itselleen. Jos aiemmin otin palvelutehtävän vastaan kiitollisuudesta Al-Anonia kohtaan, nyt olen ymmärtänyt palvelutehtävien auttavan minua myös toipumisessani. Palvelu parantaa!

Palvelutehtäviä ei tarvitse tehdä yksin, niitä tehdään yhdessä ja toisiamme auttaen. Jokainen antaa juuri sen panoksensa palvelutehtävälle, jonka pystyy sillä hetkellä antamaan. Enempää ei vaadita. Jokainen palvelutehtävä Al-Anon yhteisössä on yhtä tärkeä ja samanarvoinen, on se sitten ryhmässä, alueella tai keskuspalvelussa. Ne ovat tärkeitä meidän Al-Anon yhteisömme jatkuvuudelle.

Sanna, kiitollinen Al-Anonin jäsen