Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

 

 

 

Pelkäänkö tulevaa vuotta?

Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 01/2018

Uusi vuosi on alkanut. Pyrin elämään sitä päivä kerrallaan, mutta silti teen suunnitelmia etukäteen vuoden varrelle. Mitä kaikkea se tuokaan tullessaan? Pelkäänkö tulevaa vuotta? Ennen Al-Anonia pelkäsin tulevaa. Oli huolia raha-asioista, alkoholistin juomisesta ja lapsista. Ajattelin, että jos vain alkoholisti lopettaisi juomisen kaikki muuttuisi hyväksi. Pelkääminen ja huolehtiminen loppuisivat.

Alkoholisti raitistui, mutta minä jatkoin edelleenkin huolehtimista ja pelkäämistä. En uskaltanut elää. Olin niin tottunut hallitsemaan asioita ja ihmisiä ympärilläni, että oma elämäni jäi elämättä tai elin sitä muiden ihmisten kautta. Suoritin elämää. Neljännen askeleen myötä löysin omat luonteeni heikkoudet ja vahvuudet. Elämisen pelko alkoi pikkuhiljaa väistyä. Uskalsin tehdä asioita, joita halusin, kunhan en vahingoittanut silloin muita. Omien rajojen asettaminen antoi ymmärryksen siitä, miten minua saa kohdella. Näin elämäni on muuttunut helpommaksi elää. Minun hyvä oloni heijastuu myös läheisiini. Huomaan, että nykyään hymyilen ja nauran enemmän.

Uusi alkava vuosi on kuin kirjoittamaton sivu. Siihen voi kirjoittaa unelmat, haaveet, suunnitelmat ja toteutettavissa olevat asiat. Pelkäämättä. Mitä minä haluan? Kuka minä olen? Kuka minulle asettaa elämäni rajat? Kuinka uskallan elää - päivän kerrallaan. Kaiken tämän on mahdollistanut Al-Anon-ohjelma. Se on sopinut minulle.

Oili