Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

 

 

 

Kiitollisuus

Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 10/2017

 Alustus kesäpäivillä 14.7.-16.7.2017

Al-Anoniin tullessaan monet meistä olivat epätoivoisia ja täynnä itsesääliä. Elämässä ei näyttänyt olevan mitään hyvää, eikä ollut syytä uskoa enää mitään hyvää tapahtuvankaan. En olisi halunnut näitä kriisejä, mutta niiden takia menin Al-Anoniin. Koko perheen sairaus alkoholismi oli synkentänyt maailmamme, koska emme osanneet suhtautua siihen oikein. Auringonpaisteessakin näimme vain pilviä. Nykyään ajattelen vastoinkäymisistä toisella tavalla ja uskon olosuhteiden korjaantuvan, kun uskallan selvittää ongelmiani ja kertoa miltä minusta tuntuu.

Yritin noudattaa Al Anonissa kuulemaani ohjetta ja kirjoittaa luettelon niistä asioista, joista olin kiitollinen. En kuitenkaan tuntenut itseäni erityisen kiitolliseksi, sillä vuodet alkoholismin varjossa olivat muovanneet ajatusmaailmani kielteiseksi. Aloin miettiä asiaa ja niin kiitollisuuden siemen oli istutettu. Lopulta osasin olla kiitollinen myös niistä asioista, joita aiemmin olin pitänyt itsestäänselvyyksinä. Tämä toi elämääni suuren muutoksen.

Henkinen kasvuni todistaa, että Al- Anonin ohjelma toimii. Löydän siitä todisteita päivittäin, kun elän ohjelman periaatteiden mukaisesti ja saan voimaa epäilyn hetkillä. Al-Anonissa olen oppinut selviytymään. Uskoni syvenee ja itseluottamukseni kasvaa. Koska nykyisin etsin aktiivisesti kiitollisuuden aiheita, näen ympärilläni paljon hyvää. Elämässäni tapahtuu koko ajan ihmeitä. Minun tulee hyvä olla, kun muistan olla niistä kiitollinen.

Minun on helpompi antaa toisten elää omaa elämäänsä, kun itse elän täysin rinnoin. Olen elossa ja rukoilen toisillekin tätä iloa ja siunausta. Olen kiitollinen Al-Anonin ohjelmasta ja kaikesta siitä, mitä Korkeampi Voima on minulle antanut. Uskon vielä parempaan huomiseen. Minun tulee ravita itseäni olemalla kiitollinen. Tänään muistan pitää arvossa

itseäni, elämääni ja Korkeampaa Voimaani. Haluan nähdä oman tilanteeni kiitollisuuden valossa.

Marja-Liisa

Naantalin Al-Anon