Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

 

 

 

Ensimmäinen kosketus

Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 08/2017

Sain ensimmäisen kosketukseni Al-Anoniin soittaessani päivystävään puhelimeen. Vuodatin ahdinkoni ventovieraalle ihmiselle. Olin saavuttanut pohjani alkoholistin läheisenä.

Pari viikkoa puhelun jälkeen alkoholistiläheiseni teki itsemurhan. Koin, että se oli minun syytäni.

Oli aika tarttua puhelimeen jo toistamiseen. Tuntui, että auttajani oli ainoa, joka ymmärsi minua. Hänen kehoituksestaan raahasin itseni ryhmään, myönsin voimattomuuteni ja nielin ylpeyteni. Elämäni oli todellakin muodostunut sellaiseksi, etten enää omin voimin kyennyt selviytymään. En nähnyt valoa tunnelin päässä. Pimeydessä meni vuosi jos toinenkin. Tästä kaikesta alkoi kuitenkin toipumiseni Al-Anonissa.

Ryhmästä tuli minun tukiverkkoni. Päivystävään puhelimeen vastanneesta suojelusenkelini. Olen saanut enkeliltäni viestejä säännöllisin väliajoin. Jokainen viesti ja ryhmässä käynti on auttanut, helpottanut, tukenut ja sysännyt minua askeleen eteenpäin tällä toipumisen tiellä, vaikkei aina ole siltä tuntunutkaan.

Pian kuusi vuotta ohjelman parissa rämpineenä voin todeta, että tämä kaikki on ollut minulle hyväksi. Menneisyyteni kulkee mukanani, mutta se ei estä minua elämästä tasapainoista ja onnellista elämää. "Voisin olla jopa onnellinen, vaikka alkoholisti vielä joisi." Olen oppinut paljon alkoholismista ja itsestäni alkoholistin läheisenä. Ryhmässämme on tapana jakaa puhelinnumeroita tulokkaille. Sain hiljattain ensimmäiset puheluni. En voi sanoin kuvailla sitä kiitollisuuden määrää, mitä puhelut minussa herättivät. Motivaationi ryhmässä käymiseen on tätä nykyä itsestäni huolehtiminen, mutta sen rinnalle on vahvasti noussut toisten auttaminen. Toisten pyyteetön auttaminen on minulle hyväksi. Ei tarvitse tehdä sen ihmeellisempää kuin kuunnella. Kaikella on joku tarkoitus. Uskoni korkeampaan voimaan vahvistuu päivä päivältä.

Lainaan tähän loppuun kuolleen alkoholistiläheiseni ajatelmaa: – Kun kuuntelet hiljaa, voit kuulla kaiken.

 

Nina