Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

 

 

 

Toipumisen tiellä

Toipumiskertomus on poimittu lehdestä: Tietoavain 2/2017

 

Kuinka usein alkoholistin läheisenä aikoinaan mietinkin, miksi tuo viisas ja rakastettava ihminen saattoi silmän räpäyksessä muuttua  ilkeäksi ja tuhoavaksi, vastoin kaikkia periaatteitaan tai sopimuksia, joita olimme yhdessä  tehneet.

Ehkä en koskaan saa tietää miten alkoholi tämän muutoksen aiheutti. Mitä toisen ihmisen pään sisällä tapahtui? Toinen muuttui minulle vieraaksi, joskus pelottavaksi tai säälittäväksi. Vaikka olinkin jo lapsuudenkodissani tottunut arvaamattomasti käyttäytyvään isääni, niin tämä oli nyt käsittämätöntä. Puolisonihan oli aivan erilainen, kiltti, ystävällinen ja auttavainen. Nuoruudessaan hän oli jo tullut riippuvaiseksi alkoholista. Juominen kuului sen ajan kulttuuriin. En pitkään aikaan ymmärtänyt siinä mitään ongelmaa. Kunnes pahenevien käytös- ja häpeäongelmien myötä aloin taistella alkoholia vastaan. Siinä tuoksinassa uuvuttuani aloin vasta hapuilla apua. Enkä sitä tietenkään heti löytänyt. Enhän tiennyt mikä tuo synkeä vastustajani oli. Onneksi tulin soittaneeksi AA:n Auttavaan puhelimeen. Kuulin heti, että nyt löytyi helpotus ja apu. Siitä alkoi oma toipumiseni.

 Menin ryhmään ja sain kuulla, että en ollut yksin. Tunnistin voimakkaasti oman tunne-elämän sairauteni. Sen juuret olivat varhaislapsuudessani. Nyt huomioni kääntyi omaan tervehtymiseeni ja sain ottaa Al-Anon-ohjelman elämäntavakseni. Löysin paljon ystäviä, minua kuunneltiin. Sain itseluottamusta ja sain korjattua monta epäkohtaa elämässäni, jotka olivat vieneet minua aivan väärään suuntaan.

Nykyään alkoholistiläheiseni on raitis ja elämme rauhanomaista rinnakkaiseloa. Hän on tietenkin muuttunut myös paljon. Tärkeintä itselleni on ottaa vastuu omasta hyvinvoinnistani ja antaa läheiseni elää omalla tavallaan. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että yhteiselämämme on vapaampaa ja helpompaa kuin koskaan.

Kirjoitan tätä 12. tammikuuta ja tämän päivän teksti Rohkeutta muuttua kirjasta innoitti minua tässä kirjoitelmassani. Siinä lukee:” Henkinen etäisyys toisen ihmisen alkoholismiin ja käytöstapoihin ei tarkoita, etten rakastaisi häntä. Se merkitsee, että tunnistan hyvinvointiani uhkaavat vaarat ja haluan huolehtia itsestäni.” Elämme tällä hetkellä hyvää, rauhallista ja alkoholista vapaata elämää ja puolisoni on edistynyt toipumisen tiellä ehkä paremmin kuin minä. Al-Anon-kirjallisuus ja ryhmät antavat minulle varmuuden siitä, että voin kehittyä edelleen ja nauttia elämästä, hyväksyen itseni ja toiset sellaisinaan.                                  

Nuppu

 

Julkaisemme tällä sivulla joka kuukausi uuden tarinan, joka kuvaa kirjoittajan toipumista Al-Anon-ohjelman avulla. Tarina edustaa kirjoittajan henkilökohtaista mielipidettä tai kokemusta eikä koko Al-Anon-yhteisön kantaa. Nimettömyysperiaatteen mukaisesti kirjoituksissa on käytetty vain etunimeä/nimimerkkiä.
 

Toipumiskertomus on poimittu Tietoavain-lehdestä.