Etusivulle | Sivukartta | Tekstikoko Suurenna tekstiä Pienennä tekstiä | Haku 

Al-Anon-toimisto
Iso-Heikkiläntie 8
20200 Turku

Toimiston sijainti kartalla

Puh. 050 341 9406

Toimisto avoinna

ma-ke klo 8-15

**@**

 

 

 

Kirjallisuutta alkoholistien läheisille

Al-Anonin kirjallisuus on Al-Anonin jäsenten ja alkoholistien läheisten kirjoittamaa. Siksi se sisältää erityisen toivon sanoman niille, jotka kärsivät läheisen ihmisen alkoholin käytöstä.

Toimitamme kirjatilaukset nimettömästi, eli lähettäjän nimenä ei ole Al-Anon.
Kirjatilauksen voit tehdä tästä.

Al-Anon toimii - työkaluja alkoholistien perheille ja ystäville

Tähän kirjaan on koottu koko toipumisohjelma: 12 askelta, 12 perinnettä ja 12 käsitettä sekä iskulauseet. Askeleet on tarkoitettu henkilökohtaista kasvua varten, perinteet ohjaavat ryhmien toimintaa ja käsitteet opastavat jäseniä hoitamaan yhteisön asioita. Ohjelma kokonaisuudessaan tukee yksilön tervehtymistä.

Kirjassa on myös jäsenten henkilökohtaisia kokemuksia, jotka antavat esimerkkejä toipumisohjelman soveltamisesta käytäntöön.

Toipumalla tasapainoon – alkoholistiperheiden aikuiset lapset kertovat

Millaista on varttua alkoholismin vaikutuspiirissä?

”Lapsuuteni oli niin tuskallinen, että yritin vain torjua tuskaani. Muuten en olisi lainkaan selvinnyt. Valitettavasti torjuin myös kaiken hyvän eli siis koko elämäni.” ”Yksinäistä.” ”Rehellisesti sanoen, vain äitini oli luultavasti alkoholisti. Hän jätti minut heti synnyttyäni, joten ei hänellä suurta vaikutusta minuun ollut.” ”Kauhean pelottavaa!” ”Luulin päässeeni pakoon lapsuudenkotiani, kun aloitin oman elämän. Olinhan päättänyt, etten ota isäni kaltaista miestä. Mutta sen sijaan löysinkin äitini kaltaisen miehen!” ”Sekavaa, noloa ja kummallista.” ”Olin täysin rikki ja tunsi itseni petetyksi. Vielä pahempaa, olin mielestäni hölmö!” ”En koskaan tiennyt, mitä odottaa. Opin, että oli parasta pysyä hiljaa ja pois näkyvistä. En vaivannut ketään ja tein aina mitä käskettiin.”

Alkoholistiperheiden aikuiset lapset toipuvat Al-Anonissa ja kertovat tarinansa rohkeasti, huumorintajuisesti ja rehellisesti. He kohottavat kieltämisen verhoa, jonka takaa paljastuu totuus menneisyydestä, sen tuska, mutta myös uusi toivo meille kaikille.

Avain itsetuntemukseen - Al-Anonin 4. askeleen työkirja
Alkoholistin läheisen elämä pyörii usein alkoholistin ympärillä. Hänen onnensa riippuu siitä, miten alkoholisti voi. Alkoholisti toimii, ja läheiset reagoivat. Alkoholismin pyörityksessä ei jää aikaa eikä voimia omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. Alkoholistin läheinen ei lopulta enää tiedä, mitä hän itse tuntee, ajattelee ja haluaa, eikä ymmärrä, miksi reagoi niin kuin reagoi. Monen läheisen ongelmat ovat syntyneet jo lapsuuden alkoholistisissa olosuhteissa. Oman pahan olon syyt ovat silloin hautautuneet hyvin syvälle.
Al-Anonin ohjelma kuitenkin kehottaa alkoholistien läheisiä tutkimaan itseään. Käänne parempaan voi perustua vain meissä itsessämme tapahtuvaan muutokseen.
Al-Anonin 4. askeleen työkirja käsittelee aihepiirejä, jotka ovat alkoholistiperheissä erityisen vaikeita: rehellisyyttä, pelkoa, häpeää, vihaa, rakkautta, läheisyyttä, vuorovaikutusta… Vaikka Al-Anonin työkirjassa puhutaankin alkoholistien läheisten ongelmista, sopivat aihepiirien kysymykset kenelle tahansa, joka haluaa tutkia perusteellisesti itseään, omia reagointitapojaan ja vaikuttimiaan.
Sinulla on oikeus hyvään elämään riippumatta siitä, mitä läheisesi tekevät. Lähde oppaan avulla löytöretkelle itseesi. Paraneminen on mahdollista.

Löydä oma polkusi - Al-Anonin askeleet, perinteet ja käsitteet
Tämä on ensimmäinen Al-Anon-kirja, johon on koottu koko toipumisohjelma: 12 askelta, 12 perinnettä ja 12 käsitettä. Askeleet on tarkoitettu henkilökohtaista kasvua varten, perinteet ohjaavat ryhmien toimintaa ja käsitteet opastavat jäseniä hoitamaan yhteisön asioita. Ohjelma kokonaisuudessaan tukee yksilön tervehtymistä.
Kunkin aiheen kohdalla olevat jäsenten henkilökohtaiset kokemukset antavat esimerkkejä toipumisohjelman soveltamisesta käytäntöön. Aihetta koskevat kysymykset taas haastavat lukijaa tutkimaan itseään ja sopivat keskustelun pohjaksi ryhmässä.

Rohkeutta muuttua - Päivä kerrallaan Al-Anon-perheryhmässä II
Oman elämän eläminen päivä kerrallaan on olennainen osa Al-Anonin toipumisohjelmaa niille, jotka ovat vahingoittuneet sukulaisen tai ystävän alkoholiongelman seurauksena. Kirja tarjoaa vuoden jokaiselle päivälle ajatuksen, jonka avulla voi oppia uutta alkoholiongelmasta selviytymiseksi ja itsensä kehittämiseksi.
Kirjoittajia ovat Al-Anonin jäsenet ympäri maailmaa. Tämän kollektiivisen viisauden avulla voi nähdä, että jokainen päivä voi olla onnellinen, jos ihminen keskittyy tosiasioihin, luopuu eilispäivän taakoista ja huomiseen kohdistuvista peloista.

Uskallan olla minä - työkaluja alkoholiperheiden nuorille
Nuoret kertovat elämästään alkoholiperheessä ja kokemuksistaan Alateen-ryhmissä. Alkoholismi on perhesairaus, joka aiheuttaa pahaa oloa kaikille sen piirissä eläville. Alateenissa paha olo helpottaa ja itsetunto kohenee.
Vertaistuki, tosiasioiden hyväksyminen ja Alateen-ohjelman työkalut tuovat iloa ja toivoa elämään. Kirjan tarjoama nuorten näkökulma antaa uusia ideoita vanhempien kasvatustehtävään. Kirja on tarpeellinen myös niille ammattiauttajille, jotka työskentelevät perheiden parissa.

Kun läheinen raitistuu

Pohdintoja ja kokemuksia siitä, miten alkoholistin raitistuminen vaikuttaa läheisen elämään. Raittius voi olla uusi mahdollisuus, mutta se ei takaa meille onnea. Keskittymällä Al-Anonin ohjelman mukaisesti omaan toipumiseemme, voimme elää onnellista elämää.

Alkoholismi, perhesairaus

40-sivuinen vihkonen sopii sekä tulokkaalle että pidempään ryhmässä käyneelle Al-Anonista ja sen merkityksestä kiinnostuneille. Mukana lisävinkkejä kirjallisuudesta sekä mielenkiintoinen tarkistuslista kypsyytemme arvioimiseen.

Al-Anon toimii - Työkaluja alkoholistien perheille ja ystäville

26 €

Toipumalla tasapainoon

- alkoholistiperheiden aikuiset lapset kertovat
25 €

Avain itsetuntemukseen 
Al-Anonin 4. askeleen työkirja
18 €

Löydä oma polkusi
27,00 €

Rohkeutta muuttua - Päivä kerrallaan Al-Anon-perheryhmässä II
25 €

Uskallan olla minä
- työkaluja alkoholiperheiden nuorille
22 €

Päivä kerrallaan Al-Anon perheryhmässä

16,00 €

Kun läheinen raitistuu - Uusi mahdollisuus

9 €

Alkoholismi, perhesairaus

9 €